Το μεγάλο στοίχημα είναι η προσέγγιση των πολιτών και η καταγραφή του σφυγμού της κοινωνίας, με εμπλοκή της στη διαμόρφωση πολιτικής. Μετά τις επί τόπου εκστρατείες στις τοπικές επιτροπές, στην Πινδάρου βάζουν μπρος και για την επανασύσταση Γραμματειών Παραγωγής Πολιτικής. Μια προσπάθεια, η οποία έχει ως στόχο να κάνει ένα ακόμα άνοιγμα προς την κοινωνία διαφορετικό από τις παραδοσιακές κομματικές μεθόδους. Αυτή τη φορά, το κάλεσμα θα είναι προς τους πολίτες για να έρθουν προς το κόμμα και να συνδράμουν στη διαμόρφωση πολιτικής, χαράζοντας ταυτόχρονα πορεία προς το ιδεολογικοπολιτικό συνέδριο του κόμματος.
 
Το όλο σκεπτικό για τη λειτουργία και σύσταση των Γραμματειών Παραγωγής Πολιτικής αναμένεται  να αναλυθεί σε λεπτομέρεια σήμερα το απόγευμα από τον πρόεδρο του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, στο πλαίσιο της συνεδρίας του Πολιτικού Γραφείου. Η συνεδρία είναι προγραμματισμένη για τις έξι το απόγευμα και σε αυτή θα γίνει μία αποτίμηση της γενικότερης πολιτικής κατάστασης αλλά και των προτεραιοτήτων του Δημοκρατικού Συναγερμού. 
 
Στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίας του Πολιτικού Γραφείου βρίσκεται ψηλά και η ανακοίνωση της λειτουργίας των Γραμματειών Παραγωγής Πολιτικής, την ευθύνη της λειτουργίας των οποίων θα έχει ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος Χάρης Γεωργιάδης. Όπως πληροφορούμαστε, πρόθεση είναι η λειτουργία και μίας Γραμματείας ανά θεματική, η οποία δεν θα περιορίζεται μόνο σε αντιστοιχία με κάθε Υπουργείο ή Υφυπουργείο αλλά θα καλύπτουν και άλλα θέματα, όπως π.χ. ευρωπαϊκές πολιτικές. Ανάλογα με τη θεματολογία της κάθε Γραμματείας σε αυτή θα συμμετέχουν και οι βουλευτές μέλη της αντίστοιχης Κοινοβουλευτικής Επιτροπής.
 
 
Η σύνθεση της κάθε Γραμματείας θα περιλαμβάνει και ειδικούς, επιστήμονες, ή επαγγελματίες του χώρου, ανάλογα με τη θεματική οι οποίοι θα εμπλουτίσουν με τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους τη Γραμματεία, καταθέτοντας προτάσεις και εισηγήσεις για εμπλουτισμό των θέσεων και παραγωγή προτάσεων πολιτικής.
 
Οι προτάσεις θα κατατίθενται προς το κόμμα για τη διαμόρφωση προτάσεων πολιτικής του Δημοκρατικού Συναγερμού και οι οποίες θα εκφράζονται είτε με την κατάθεση προτάσεων νόμου είτε ως εισηγήσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία, είτε άλλως πώς. Οι Γραμματείες αυτές θα είναι έτοιμες μέχρι τον Μάρτιο να πιάσουν δουλειά και να αρχίσουν να παράγουν έργο και ουσιαστικά θα αποτελέσουν και την αφετηρία του προσυνεδριακού διαλόγου ενόψει του ιδεολογικοπολιτικού Συνεδρίου του κόμματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί πριν το τέλος του έτους. Με βάση την εξαγγελία του Αβέρωφ Νεοφύτου στην τελευταία συνεδρία του Ανωτάτου Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της αναπληρωματικής εκλογής των αντιπροέδρων του κόμματος, πρόθεση είναι το συνέδριο αυτό να πραγματοποιηθεί εντός του ερχόμενου φθινόπωρου. 
 
Παράλληλα όμως στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ είναι η συζήτηση γενικότερα της οργάνωσης του προσυνεδριακού διαλόγου με βάση τον οποίο θα κατατεθούν εισηγήσεις ενώπιον του Συνεδρίου με βάση το οποίο θα ανανεωθεί και θα επικαιροποιηθεί η θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού απέναντι στα μεγάλα ζητήματα της κυπριακής κοινωνίας. Αυτή η πορεία προς το Συνέδριο ουσιαστικά ξεκινά σήμερα με τη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου με την οποία κηρύσσεται ουσιαστικά και επίσημα η προσυνεδριακή περίοδος του κόμματος.
 
Υπενθυμίζεται ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η παγκύπρια εκστρατεία επαφής με τις τοπικές επιτροπές του κόμματος με επισκέψεις βουλευτών και άλλων κομματικών στελεχών σε τοπικούς συλλόγους και σωματεία.
 
Αβέρωφ: Σύνταξη στα 63 στα βαρέα επαγγέλματα
 
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου συνοδευόμενος από το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος επισκέφθηκε χθες τα γραφεία της ΣΕΚ όπου είχε συνάντηση με τη Γραμματεία. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε ότι μετέφερε προς τη Γραμματεία της ΣΕΚ ότι για να μπορούμε να έχουμε θέσεις εργασίας, για να μπορεί το κράτος να έχει έσοδα για να κάνει κοινωνική πολιτική, αλλά και να συντηρεί την κρατική μηχανή, χρειάζεται και ένας υγιής ιδιωτικός τομέας που σέβεται τον εργαζόμενο και γνοιάζεται για αξιοπρεπείς μισθούς και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
 
Πρόσθεσε ακόμα ότι στο πλαίσιο της συνάντησης συζήτησαν και το θέμα του  συνταξιοδοτικού. «Πρέπει να ξεκινήσει η κυβέρνηση μια μελέτη για μείωση του ορίου συνταξιοδότησης στο 63ο στα βαριά επαγγέλματα», πρόσθεσε, τονίζοντας την ανάγκη για μια αναλογιστική μελέτη, για να φανεί αν μπορεί να τεθεί χρονικό όριο στην επιβολή του πέναλτι 6% που επιβάλλεται όταν κάποιος φύγει κάποια χρόνια πριν από το όριο αφυπηρέτησης.