Άμεση και καταλυτική ήταν η παρέμβαση του υπουργού Μεταφορών μετά τις αποκαλύψεις του «Φ» ότι το λιμάνι Λεμεσού διώχνει κρουαζιερόπλοια που ζητούν έγκριση να πιάσουν στο λιμάνι και να κατεβάσουν τουρίστες. Χθες ο Γιάνης Καρούσος, κάλεσε άρον-άρον τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας  DP World Limassol με τους οποίους συζήτησε το όλο θέμα που προέκυψε με την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι Λεμεσού. 
 
Ο υπουργός ήταν έντονος στη συνάντηση, αφού με την ολοκλήρωσή της η ανάδοχος εταιρεία ανακοίνωσε ότι αλλάζει την πολιτική που είχε μέχρι τώρα για να εξυπηρετεί μόνο μέχρι δύο κρουαζιερόπλοια την ημέρα και για το 2020 θα εξυπηρετεί και τρία και τέσσερα κρουαζιερόπλοια καθημερινά. «Ακολουθώντας συγκεκριμένες διαδικασίες, η εταιρεία έχει προβεί σε επαναπρογραμματισμό των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων, σε μία μέρα πριν ή μετά σε σχέση με το αρχικό τους αίτημα για ελλιμενισμό. Επιπρόσθετα, αποφασίστηκε όπως η εταιρεία εξυπηρετεί περισσότερα από δύο κρουαζιερόπλοια την ίδια ημέρα υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Για τις κρατήσεις κρουαζιέρων για το 2020 η εταιρεία θα μπορεί κάποιες μέρες να εξυπηρετεί τρία και τέσσερα κρουαζιερόπλοια την ίδια ημέρα», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών.
 
Την ίδια ώρα, ανακοίνωση εξέδωσε μετά τη συνάντηση με τον Γιάννη Καρούσο και η DP World Limassol. Σύμφωνα με την ίδια, δίνει προτεραιότητα στις κρουαζιέρες και το 2019 κατέγραψε αύξηση πέραν του 40% σε σύγκριση με τις κρατήσεις των προηγούμενων χρόνων. Μετά και τη συνάντηση με τον υπουργό η DP World Limassol, ανακοίνωσε επίσης ότι, «προβαίνει εάν χρειαστεί σε επαναπρογραμματισμό των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων, σε μία μέρα πριν ή μετά σε σχέση με το αρχικό τους αίτημα για ελλιμενισμό. Επιπρόσθετα, η εταιρεία θα εξυπηρετεί περισσότερα από δύο κρουαζιερόπλοια την ίδια ημέρα υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Για τις κρατήσεις κρουαζιέρων για το 2020 υπάρχουν μέρες κατά τις οποίες η εταιρεία θα εξυπηρετήσει 3 και 4 κρουαζιερόπλοια την ίδια ημέρα». 
Αναφερόμενη εμμέσως πλην σαφώς στην πολιτική της για να εξυπηρετεί μόνο μέχρι δύο κρουαζιερόπλοια, εξηγεί ότι, εφαρμόζοντας αυτή την πολιτική, αποφεύγονται οι καθυστερήσεις, ενώ διασφαλίζεται, μεταξύ άλλων, η διαθεσιμότητα και η ποιότητα της μεταφοράς όλων των επιβατών καθώς οι επιβάτες θα επιβιβάζονται  και αποβιβάζονται περίπου την ίδια ώρα. Επίσης, συμπληρώνει, για την «ομαλή και ασφαλή λειτουργία άλλων μερών του λιμανιού που απαιτούν τον ελλιμενισμό πλοίων στo τερματικό που διαχειρίζεται η DP World Limassol και που συνεισφέρουν στην κάλυψη των εμπορικών αναγκών των πολιτών της Κύπρου και της οικονομίας».