Ο Αντρέ Ριέ γιορτάζει τα γενέθλιά του και προσκαλεί το ακροατήριό του σε όλο τον κόσμο σε μια άκρως γιορτινή μετάδοση για την οποία επέλεξε σημαντικούς μουσικούς σταθμούς από τη λαμπρή καριέρα του.
 
Μια γιορτινή μετάδοση με αποσπάσματα από αγαπημένες συναυλίες του διάσημου καλλιτέχνη παρουσιάζεται στις 4 και τις 5 Ιανουαρίου στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό και στο κινηματοθέατρο Πάνθεον στη Λευκωσία.
 
Μια μοναδική γιορτή,  ένα απίστευτο ταξίδι σε όλο τον κόσμο και στις πιο εκπληκτικές συναυλίες του Ολλανδού βιολονίστα και διευθυντή ορχήστρας στη Βιέννη, τη Νέα Υόρκη, το Άμστερνταμ κ.ά. Στη διάρκεια της μετάδοσης ο διάσημος καλλιτέχνης, συνομιλεί με την αγγλίδα δημοσιογράφο και παρουσιάστρια Σαρλότ Χόκινς για τη ζωή, τον έρωτα και τη μουσική, ταξιδεύοντας ταυτόχρονα τους θεατές του στο σπίτι του στο Μάαστριχτ, προσφέροντας τους μια αποκλειστική ξενάγηση. 
  • Λεμεσός, Θέατρο Ριάλτο, 4/1 7μ.μ. & 5/1 3μ.μ. 77777745 Λευκωσία, Πάνθεον, 6μ.μ. 22675787. 150’
Ο Αντρέ Ριέ είναι περισσότερο γνωστός ως ιδρυτής της μεγάλης ορχήστρας βαλς «Γιόχαν Στράους», με την οποία περιοδεύει σε όλο τον κόσμο με επιτυχία παρόμοια με αυτή μεγάλων συναυλιών ποπ και ροκ μουσικής.
 
Ο Ριέ άρχισε να μαθαίνει βιολί σε ηλικία 5 ετών. Το επώνυμό του προέρχεται από οικογένεια Γάλλων Ουγενότων. Ο πατέρας του ήταν επίσης μουσικός, διευθυντής της συμφωνικής ορχήστρας του Λιμβούργου. Από πολύ νεαρή ηλικία, ο Αντρέ έδειξε να συναρπάζεται από τις ορχήστρες. Σπούδασε βιολί στο Βασιλικό Κονσερβατόριο στη Λιέγη και στο Κονσερβατόριο του Μάαστριχτ (1968-1973), όπου καθηγητές του υπήρξαν οι Γιο Γιούντα και Χέρμαν Κρέμπερς. Από το 1974 ως το 1977, παρακολούθησε μαθήματα στη Μουσική Ακαδημία των Βρυξελλών με τον Αντρέ Γκερτλέρ, παίρνοντας τελικώς πτυχίο με «Premier Prix» από τοhe Βασιλικό Κονσερβατόριο των Βρυξελλών.
 
Σε ηλικία 29 ετών, το 1978, δημιούργησε τη «Salon Orchestra» του Μάαστριχτ, ενώ έπαιζε βιολί στη Συμφωνική Ορχήστρα του Λιμβούργου. Εννέα χρόνια αργότερα ίδρυσε την Ορχήστρα Γιόχαν Στράους και από τότε οι οπερατικού στιλ συναυλίες του έχουν συνδεθεί ευρύτατα με μία αναγέννηση της μουσικής βαλς.
 
O Αντρέ Ριέ τιμήθηκε με δύο Παγκόσμια Μουσικά Βραβεία ενώ οι δίσκοι του έχουν γίνει «χρυσοί» και «πλατινένιοι» σε πολλές χώρες (8 φορές πλατινένιοι στην πατρίδα του Ολλανδία).
 
Η ορχήστρα Γιόχαν Στράους
 
Το 1987 ο Αντρέ Ριέ ίδρυσε την Ορχήστρα Γιόχαν Στράους, αρχικώς με 12 μέλη, η οποία έδωσε την πρώτη συναυλία της την πρωτοχρονιά του 1988. Με την πάροδο των ετών, η ορχήστρα αυτή επεκτάθηκε εντυπωσιακά και σήμερα παίζει με 80 ως 150 μουσικούς.
 
Ο Ριέ και η ορχήστρα του έχουν δώσει συναυλίες σε πολλά μέρη της Ευρώπης, της Βόρειας και Νότιας Αμερικής, στην Ιαπωνία και στην Αυστραλία. Το ρεπερτόριό του εκτείνεται σε ένα ευρύ φάσμα κλασικής, παραδοσιακής και ελαφράς μουσικής, καθώς και σε θέματα από γνωστές κινηματογραφικές ταινίες και μιούζικαλ.
Πηγή: philenews