Η Romi Eli Bernat, μία 39χρονη Ισραηλινή που βρισκόταν στο φεστιβάλ που χτυπήθηκε από τους τρομοκράτες της Χαμάς το πρωί του Σαββάτου, αγνοείται από εκείνη την ημέρα. Πριν χαθούν τα ίχνη της κατάφερε να ανεβάσει στο Instagram μία ιστορία με ένα μήνυμα.

Η Romi βρέθηκε στο Φεστιβάλ για να πουλήσει ρούχα και σύμφωνα με την τελευταία της ιστορία δέχτηκε πυροβολισμούς την ώρα που εισέβαλαν στο χώρο οι τρομοκράτες. Η ίδια επισήμανε ότι δεν μπορούσαν να τρέξουν πουθενά και ευχήθηκε καλή τύχη σε όλους.

H συνέταιρος της Romi, Gili Yoskovich, μίλησε στο κανάλι i24 για την επίθεση στο φεστιβάλ, επισημαίνοντας ότι κάποια στιγμή έχασε τη φίλη από το οπτικό της πεδίο, αφού την είχε δει να πυροβολείται. Η Gili κρύφτηκε για τρεις ώρες κάτω από ένα δέντρο, προκειμένου να μην την βρουν οι εισβολείς. Κάποια στιγμή η ίδια άκουγε τους στρατιώτες με αυτόματα όπλα να πηγαίνουν από δέντρο σε δέντρο και να πυροβολούν ή να απαγάγουν τον κόσμο. Η Gili, που καταλαβαίνει αραβικά, δεν ήξερε προς τα πού να τρέξει για να σωθεί, καθώς οι τρομοκράτες είχαν περικυκλώσει το μέρος.

Η Gili, μητέρα δύο παιδιών, είναι σοκαρισμένη με το πώς κατόρθωσε να ζήσει, όπως δήλωσε στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω. Η ίδια αναζήτησε την Romi στο νοσοκομείο, αλλά δεν κατάφερε να τη βρει. Στο μεταξύ είχε ξεφύγει με τη βοήθεια του φίλου της, που πήγε στο μέρος με μηχανή και έτσι κατάφεραν να βρεθούν:

Ισραηλινός φίλος της Romi μίλησε στο Marie Claire για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα: «Για πρώτη φορά ο κόσμος καταλαβαίνει ποιοι άνθρωποι είναι δίπλα μας. Είμαστε ζώντες οργανισμοί που θέλουμε να ζήσουμε δίπλα τους και αυτοί απλά θέλουν να μας σκοτώσουν. Το πρόβλημά μας είναι πως όλος ο κόσμος είναι αντισημίτης και δε μας συμπαθεί. Δε θα μπορούσαμε ποτέ μα ποτέ να δολοφονήσουμε γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους, Και πρέπει να το πείτε στους φίλους σας και σε όλους τους άλλους ότι οι Εβραίοι έχουν μία χώρα. Θέλουν να μας την πάρουν. Δε θα τα παρατήσουμε ποτέ και θα νικήσουμε. Και ο κόσμος θα καταλάβει ότι οποιοσδήποτε σκεφτεί να αγγίξει μία τρίχα από τα μαλλιά των ισραηλινών παιδιών και γυναικών έχει πρόβλημα με την ύπαρξή του. Και είναι ο γιος του θανάτου».

Ο νεαρός άνδρας συμπλήρωσε:

«Στέλνουμε αγάπη και ειρήνη σε εσάς και τους φίλους σας. Το μόνο που ζητάμε είναι να λέτε πάντα την αλήθεια χωρίς πολιτικές, μόνο την αλήθεια. Και να καταλάβετε ότι κάθε Έλληνας, Αμερικανός ή άλλο ανθρώπινο ον έχει το δικαίωμα να υπάρχει και να ζει στη χώρα του με ελευθερία και ασφάλεια. Έχουμε μόνο μία μικρή χώρα και δε γίνεται να τη στερηθούμε. Τα ανθρώπινα ζώα συμπεριφέρονται σαν ανθρώπινα ζώα. Με πονάει για τους αθώους ανθρώπους από την άλλη πλευρά, αλλά μας έχουν στριμώξει σε μία γωνία. Είναι είτε εκείνοι είτε εμείς. Και αν δεν απαντήσουμε με μεγάλη ισχύ, την επόμενη φορά θα ακούσετε ότι πρόκειται για μια πυρηνική βόμβα από το Ιράν, οπότε δυστυχώς είναι είτε εκείνοι είτε εμείς. Εύχομαι υγεία».

Οι συρράξεις ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς μαίνονται από τα ξημερώματα του Σαββάτου. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τον πόλεμο εδώ.

marieclaire.gr