Η κυκλοφορία των τρένων της Eurostar θα αποκατασταθεί πλήρως την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου, αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, έπειτα από την ματαίωση και των 41 διαδρομών ανάμεσα στο Λονδίνο, το Παρίσι, το Άμστερνταμ και τις Βρυξέλλες, εξαιτίας πλημμύρας που σημειώθηκε στις γραμμές, κοντά στο Έμπσφλιτ, ανατολικά του Λονδίνου.

Δεν έχει γίνει γνωστό τι προκάλεσε την πλημμύρα στα σιδηροδρομικά τούνελ που περνούν κάτω από τον Τάμεση, στην περιοχή του Έμπσφλιτ.

Εικόνα από τις πλημμυρισμένες σήραγγες από τις οποίες διέρχονται τρένα της Eurostar

Η ματαίωση των δρομολογίων του Σαββάτου έγινε κατά την διάρκεια ενός από τα Σαββατοκύριακα του χρόνου με τη μεγαλύτερη κίνηση.

Περίπου 30.000 επιβάτες βρέθηκαν αποκλεισμένοι στο Λονδίνο, το Παρίσι, τις Βρυξέλλες και το Άμστερνταμ.

Σάρωσε η καταιγίδα Γκέριτ

Υπενθυμίζεται ότι τρεις άνδρες βρέθηκαν νεκροί την Πέμπτη, παγιδευμένοι σε ένα αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από ποταμό στη βόρεια Αγγλία, η οποία χτυπήθηκε, όπως και άλλες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, από την καταιγίδα Γκέριτ, που προκαλεί σοβαρές πλημμύρες.

Πολλές περιοχές, ιδίως στη Σκωτία και τη βόρεια Αγγλία, χτυπήθηκαν από την Τετάρτη από την καταιγίδα Γκέριτ, η οποία συνοδεύεται από χιονοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους και βροχή.

Μάλιστα, μια οικογένεια στο Μάντσεστερ σώθηκε από θαύμα, μετά από ανεμοστρόβιλο που «σάρωσε» τη στέγη του σπιτιού τους, με τα συντρίμμια να πέφτουν από τα ταβάνια.

Εξαφανίστηκε η στέγη οικογένειας στο Μάντσεστερ από τον ανεμοστρόβιλο

Ο Γκάρεθ και η Λίντσεϊ Μούντι και τρία από τα παιδιά τους σκαρφάλωσαν πάνω από τούβλα, ξύλα και σχιστόλιθους, για να γλιτώσουν από τα συντρίμμια του σπιτιού τους, αφού ο ανεμοστρόβιλος χτύπησε τον δρόμο τους, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, σύμφωνα με την βρετανική Daily Mirror.

Το σπίτι τους ήταν ένα από τα 100 ακίνητα που υπέστησαν ζημιές από το έντονο καιρικό φαινόμενο που προκάλεσε η Γκέριτ στην περιοχή Stalybridge του Μάντσεστερ.

in.gr