Η Βόρεια Κορέα προχώρησε χθες Παρασκευή σε δοκιμή κεφαλής πυραύλου κρουζ και σε δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου αντιαεροπορικού πυραύλου, όπως μεταδίδει σήμερα το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA).

Ο στρατηγικός πύραυλος κρουζ πιστεύεται ότι έχει σχεδιαστεί για να φέρει πυρηνική γόμωση

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το απόγευμα της Παρασκευής έγινε δοκιμή ισχύος μιας τεράστιας κεφαλής, σχεδιασμένης για στρατηγικό πύραυλο κρουζ «Hwasal-1 Ra-3», καθώς και δοκιμαστική εκτόξευση νέου τύπου αντιαεροπορικού πυραύλου «Pyoljji-1-2» στην Κίτρινη Θάλασσα (τη φωτογραφία, επάνω, από το Yonhap, έδωσε στη δημοσιότητα το KCNA).

Ο στρατηγικός πύραυλος κρουζ της Βόρειας Κορέας πιστεύεται ότι έχει σχεδιαστεί για να φέρει πυρηνική γόμωση.

«Και οι δύο δοκιμές αποτελούσαν μέρος των τακτικών δραστηριοτήτων της διοίκησης και των συνδεδεμένων με αυτήν επιστημονικών ινστιτούτων άμυνας για την ταχεία ανάπτυξη τεχνολογιών… και δεν είχαν καμία σχέση με την κατάσταση στην περιοχή», ανέφερε το KCNA στην αγγλόφωνη έκδοσή του.

«Σημάδια προκλήσεων»

Ο στρατός της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι εντόπισε την εκτόξευση πυραύλων κρουζ και αντιαεροπορικών πυραύλων προς την Κίτρινη Θάλασσα και αναλύει τις λεπτομερείς προδιαγραφές τους, μεταδίδει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

«Ο στρατός μας παρακολουθεί στενά τα σημάδια των προκλήσεων και των στρατιωτικών δραστηριοτήτων της Βόρειας Κορέας, διατηρώντας παράλληλα την ισχυρή συνδυασμένη αμυντική στάση του», ανέφερε το Γενικό Επιτελείο της Νότιας Κορέας.

philenews/in.gr