Η Παλαιστινιακή Αρχή θα «επανεξετάσει» τη σχέση της με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού η Ουάσιγκτον άσκησε βέτο στην προσπάθεια των Παλαιστινίων για πλήρη ένταξη στον ΟΗΕ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ο πρόεδρός της Μαχμούντ Αμπάς το Σάββατο.

«Η παλαιστινιακή ηγεσία θα επανεξετάσει τις διμερείς σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες για να διασφαλίσει την προστασία των συμφερόντων του λαού μας, της υπόθεσης και των δικαιωμάτων μας», δήλωσε ο Αμπάς στο επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Το Wafa ανέφερε ότι τα σχόλιά του έγιναν «μετά τη χρήση του βέτο από τις Ηνωμένες Πολιτείες» στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ο Αμπάς είπε ότι η παλαιστινιακή ηγεσία «θα αναπτύξει μια νέα στρατηγική για την προστασία των παλαιστινιακών εθνικών αποφάσεων ανεξάρτητα και θα ακολουθήσει μια παλαιστινιακή ατζέντα αντί για ένα αμερικανικό όραμα ή περιφερειακές ατζέντες».

Είπε ότι οι Παλαιστίνιοι «δεν θα παραμείνουν όμηροι πολιτικών που έχουν αποδείξει την αποτυχία τους και έχουν εκτεθεί σε ολόκληρο τον κόσμο». Πρόσθεσε ότι η στάση της αμερικανικής κυβέρνησης «προκάλεσε άνευ προηγουμένου οργή στον παλαιστινιακό λαό και στους πληθυσμούς της περιοχής, ωθώντας ενδεχομένως την περιοχή προς περαιτέρω αστάθεια, χάος και τρομοκρατία».

ΚΥΠΕ