Στα δημόσια καθήκοντα πρόκειται να επιστρέψει o βασιλιάς Κάρολος μετά τη θετική ανταπόκριση στη θεραπεία για καρκίνου, έγινε γνωστό την Παρασκευή.

Ο Βρετανός μονάρχης είχε αποκαλύψει τον Φεβρουάριο ότι πάσχει από καρκίνο (αν και δεν ανέφερε ποιον τύπο) και ότι λαμβάνει εξωνοσοκομειακή περίθαλψη.

Για τον λόγο αυτό ανέστειλε τα δημόσια καθήκοντά του, αλλά συνέχιζε να εργάζεται από το γραφείο του.

Ειδικότερα, εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ δήλωσε ότι «η ιατρική ομάδα της Αυτού Μεγαλειότητας είναι πολύ ενθαρρυμένη από την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής και παραμένει θετική για τη συνεχή ανάρρωση του Βασιλιά. Το θεραπευτικό πρόγραμμα της Αυτού Μεγαλειότητας θα συνεχιστεί, αλλά οι γιατροί είναι αρκετά ικανοποιημένοι με την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής, ώστε ο βασιλιάς να είναι πλέον σε θέση να αναλάβει εκ νέου μια σειρά από δημόσια καθήκοντα».

Εν τω μεταξύ το παλάτι έδωσε στη δημοσιότητα μια νέα φωτογραφία του βασιλιά και της βασίλισσας, η οποία τραβήχτηκε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ στις 10 Απριλίου, την επομένη της 19ης επετείου του γάμου τους.

Το βασιλικό ζεύγος θα επισκεφθεί ένα κέντρο θεραπείας του καρκίνου την Τρίτη.

Η επίσκεψη θα είναι η πρώτη από μια σειρά υποχρεώσεων του Καρόλου τις επόμενες εβδομάδες, μεταξύ των οποίων η φιλοξενία του αυτοκράτορα και της αυτοκράτειρας της Ιαπωνίας κατά την επίσημη επίσκεψή τους στην Ιαπωνία τον Ιούνιο.

Στις 6 Μαΐου είναι η πρώτη επέτειος της στέψης του βασιλιά, την οποία θα γιορτάσει το βασιλικό ζεύγος.

protothema.gr