«Ο Ερντογάν ονειρεύεται την αποκατάσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», δήλωσε ο Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών του Ισραέλ Κατς σχολιάζοντας τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος εναντίον της χώρας του για τη Γάζα. Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών απάντησε ότι «πρόκειται για μια επιπόλαιη και χαμηλή επιπέδου δήλωση».

Στην ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ αναφέρει: «Ο Ερντογάν ονειρεύεται την αποκατάσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και σήμερα συνέχισε τις επιθέσεις και τις συκοφαντίες του κατά του Ισραήλ στη Διάσκεψη της Διακοινοβουλευτικής Πλατφόρμας της Ιερουσαλήμ. 

Ο άνθρωπος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ονειρεύεται να συντρίψει το Ισραήλ, να κατακτήσει την Ιερουσαλήμ και να ηγηθεί του μουσουλμανικού κόσμου. Ερντογάν, συνεχίζεις να παρακολουθείς τηλεοπτικές εκπομπές» λέει, παραπέμποντας σε τουρκικές σειρές μυθοπλασίας, για να προσθέσει «συνεχίζεις να ονειρεύεσαι».

Συνεχίζει, λέγοντας ότι «το Ισραήλ δεν είναι μια σταυροφορική αυτοκρατορία και η Ιερουσαλήμ, η πρωτεύουσα του Ισραήλ, δεν είναι η Κωνσταντινούπολη. Η Ιερουσαλήμ θα παραμείνει για πάντα η πρωτεύουσα του εβραϊκού λαού».

«Αντιμετωπίστε την πραγματικότητα και σταματήστε να σέρνετε την Τουρκία σε σκοτεινά μέρη, να ντροπιάζετε την κληρονομιά του Ατατούρκ και τον τουρκικό λαό» προσθέτει ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας.

Απαντώντας στον Κατς ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ ανέφερε ότι «η ανάρτηση του Ισραηλινού Υπουργού Εξωτερικών με στόχο τον Πρόεδρό μας είναι μια επιπόλαιη και χαμηλού επιπέδου δήλωση».

«Η στοχοποίηση του Προέδρου μας, ο οποίος δήλωσε ξεκάθαρα τα γεγονότα, αποτελεί ένδειξη της ψυχικής κατάστασης της ισραηλινής Κυβέρνησης. Όλα τα μέλη της ισραηλινής Κυβέρνησης θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης. Η Τουρκία θα συνεχίσει να εκφράζει άφοβα και δυνατά την καταπίεση που ασκεί το Ισραήλ στον παλαιστινιακό λαό», ανέφερε.

ΚΥΠΕ