Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, προχώρησε η Λιμενική Αρχή Περάματος, μετά το χθεσινό εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα άτομο και να τραυματιστούν άλλα δύο σοβαρά.

Πρόκειται για τον πλοίαρχο του πλοίου, τον τεχνικό ασφαλείας – επιβλέπων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, τον εργοδότη του χειριστή του γερανοφόρου οχήματος και τον εκπρόσωπο της επιχείρησης που διενεργούσε τις επισκευαστικές εργασίες.

Ο εργάτης που έχασε τη ζωή του, άφησε πίσω του έναν γιο 22 ετών και μία κόρη 13 ετών. Μαζί με τους συναδέλφους του αποσυναρμολογούσαν την προπέλα επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου, με τη χρήση γερανοφόρου οχήματος, όταν αυτό εκτινάχτηκε και αποσυνδέθηκε από τον γάντζο μεταφοράς του και στη συνέχεια έπεσε σε υφιστάμενο ικρίωμα στο οποίο βρίσκονταν οι εργάτες.

24ωρη απεργία στη Ζώνη

Σήμερα, με κάλεσμα του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, που μιλά για «προδιαγεγραμμένο έγκλημα», πραγματοποιείται 24ωρη απεργία στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

«Το τέταρτο πτερύγιο της προπέλας έπεσε και τους καταπλάκωσε λόγω ελλείψεως κατάλληλου εξοπλισμού για την εκτέλεση εργασιών. Περιμένουμε άμεσα να ενημερωθούμε αν ευσταθούν οι πληροφορίες ότι δεν υπήρχε άδεια για τις εν λόγω εργασίες, γεγονός που αφήνει έκθετους την πλοιοκτήτρια εταιρεία και τον εργολάβο», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το συνδικάτο.

Οι εργαζόμενοι που δούλευαν στο σημείο καταγγέλλουν μεταξύ άλλων ότι: «Δεν υπήρχε Τεχνικός Ασφαλείας για μία τόσο σοβαρή επισκευαστική εργασία». «Ελειπε η ασφάλεια από τον γάντζο που κρατούσε την προπέλα». «Το μόνο που ενδιαφέρει τους εργοδότες είναι να κάνουμε γρήγορα, για να φύγει το βαπόρι». «Κάθε μέρα παίζουμε τη ζωή μας κορόνα – γράμματα». «Οι έλεγχοι από τις μεικτές επιτροπές λιγοστοί και όπου γίνονται δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρούμε σοβαρές επικίνδυνες παραλείψεις».