Χάος επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στα σχολεία της Ελλάδας, αφού κατέρρευσε το σύστημα της τράπεζας θεμάτων, προκαλώντας μεγάλη ταλαιπωρία στην εξεταστική διαδικασία και αναστάτωση σε μαθητές και γονείς, οι οποίοι αγωνιούν και για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις των τελειόφοιτων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, τα προβλήματα στην εν λόγω πλατφόρμα προέκυψαν μετά από 165 εκατ. χτυπήματα χάρκερς από 114 χώρες. «Είναι η πιο σημαντική επίθεση που έγινε ποτέ σε ελληνικό δημόσιο κυβερνητικό οργανισμό», αναφέρεται και προστίθεται ότι στόχος ήταν η παρεμπόδιση της διεξαγωγής των εσωτερικών προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων Λυκείου. Αναφέρθηκε, μάλιστα, ότι δεν ζητήθηκαν λίτρα.

Το υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει, ακόμη, ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις (σ.σ. μέσω των οποίων εξασφαλίζεται η πρόσβαση στα πανεπιστήμια) θα διεξαχθούν κανονικά και με απόλυτη ασφάλεια. Οι κακόβουλες επιθέσεις επαναλήφθηκαν και χθες με στόχο αυτή τη φορά την υποδομή της πλατφόρμας του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ), όμως αποκρούστηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ βρισκόμαστε σε συνεννόηση με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις απαραίτητες ενέργειες.