Έκρηξη βόμβας στα γραφεία του ειδησεογραφικού ομίλου MC Digital Media (Cyprus Times) κινητοποίησε τα ξημερώματα την Αστυνομία στη Λεμεσό.
 
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννη Σωτηριάδη, η έκρηξη οφείλεται σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στην είσοδο του ομίλου MC στη Λεμεσό και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές.
 
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Σωτηριάδης επεσήμανε ότι στο σημείο βρίσκεται πυροτεχνουργός και μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού για περαιτέρω εξετάσεις. Όπως είπε, οι έρευνες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και η Αστυνομία δεν έχει κάτι στα χέρια της για να προσδιορίσει την κατεύθυνση της εγκληματικής αυτής ενέργειας εις βάρος του ειδησεογραφικού ομίλου.
 
 
«Είναι στόχος της Αστυνομίας η άμεση εξιχνίαση με τη σύλληψη των δραστών και η παραπομπή τους ενώπιον της δικαιοσύνης», δήλωσε. Ερωτηθείς για το αν στόχος ήταν οι δραστηριότητες του ομίλου, ο κ. Σωτηριάδης εξέφρασε ανησυχία λέγοντας ότι «η Αστυνομία διερευνά όλα τα ενδεχόμενα».
 
Σε δηλώσεις του από τα γραφεία του ομίλου, ο επικεφαλής Χρήστος Μαραγκός απηύθυνε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, επισημαίνοντας ότι «τέτοιου είδους ενέργειες δεν θα αποτελέσουν κίνητρο εκφοβισμού και φίμωσης για κανένα».
 
Καταδικάζοντας την τοποθέτηση βόμβας, ο κ. Μαραγκός, τόνισε ότι είναι ενέργειες που πεισμώνουν για συνέχιση της σωστής δημοσιογραφίας.
 
Πηγή: Philenews