Αυξημένο ενδιαφέρον για ταξίδια των κατοίκων Κύπρου στο εξωτερικό καταγράφεται τη φετινή χρονιά, με τον επίτιμο πρόεδρο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Άκη Κελεπέσιη να εμφανίζεται πεπεισμένος πως στο τέλος της χρονιάς θα φτάσουν στο 1,5 εκατομμύριο, καταγράφοντας δηλαδή την επίδοση ρεκόρ που είχε καταγραφεί το 2019.

Όπως μας ανέφερε, για την περίοδο του Πάσχα υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον σε σύγκριση με πέρυσι για ταξίδια προς την Ελλάδα, με την Κέρκυρα και τη Χίο να έχουν την τιμητική τους, προσθέτοντας πως αυξημένο ενδιαφέρον επιδεικνύεται και για ταξίδια προς την Κεντρική Ευρώπη.

Σε σχέση με τις τιμές των πακέτων που προσφέρουν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες, ο κ. Κελεπέσιης μάς ανέφερε πως παρά τον πληθωρισμό και την εκτόξευση του ενεργειακού κόστους οι τιμές είναι ελάχιστα αυξημένες σε σύγκριση με πέρυσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επενδύει στην Πολωνία για τουρίστες η Αγία Νάπα

Τέλος, σε σχέση με τις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο, ο Άκης Κελεπέσιης υπογράμμισε πως, με βάση την εικόνα που έχουν ενώπιον τους από τις κρατήσεις, ενδεχομένως φέτος να σπάσει για πρώτη φορά το φράγμα των 4 εκατομμυρίων τουριστών, ξεπερνώντας δηλαδή σε επίδοση τη χρονιά ρεκόρ του 2019. Όπως ανέφερε, σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει για αυτή την επίδοση και η λειτουργία του καζίνου θέρετρου στη Λεμεσό.