Την αίγλη του χάνει το Σίτι του Λονδίνου καθώς πολλές εταιρείες στρέφουν το βλέμμα σε άλλες μητροπόλεις, όπως η Νέα Υόρκη. Οι εισηγμένες επιχειρήσεις στο Λονδίνο βλέπουν τη Νέα Υόρκη ως μια ιδιαίτερα ελκυστική αγορά για να προχωρήσουν σε δημόσια εγγραφή, με πολλές χρηματιστηριακές εταιρείες του Σίτι να αναλαμβάνουν συχνά αιτήματα πελατών που αναζητούν τρόπους για να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Την προηγούμενη εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι δύο κορυφαίες επιχειρήσεις επέλεξαν τις ΗΠΑ για να εισαγάγουν τις μετοχές τους στο χρηματιστήριο. Πρόκειται για την CRH, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες οικοδομικών υλικών στην Ευρώπη, και τη βρετανική τεχνολογική εταιρεία Arm της Softbank.

Αυτό είναι το τελευταίο πλήγμα για τη βρετανική κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να αναδείξει ξανά την ελκυστικότητα του Λονδίνου μετά το Brexit. Κορυφαίος τραπεζίτης ανέφερε ότι η μεταφορά των δημόσιων εγγραφών σε άλλες αγορές πέραν του Λονδίνου αποτελεί αυτή τη στιγμή το πιο πολυσυζητημένο θέμα μεταξύ των επιχειρήσεων. Παράλληλα, πρόσθεσε πως σχεδόν όλοι οι πελάτες που έχουν έσοδα εκτός Βρετανίας εξετάζουν το ενδεχόμενο μιας κίνησης στο εξωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Brexit: Συμφωνία για τη Βόρεια Ιρλανδία

Ακόμη και μέλη του δείκτη FTSE 100 εξετάζουν το ενδεχόμενο μεταφοράς τους στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Bloomberg και θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Οι βασικοί λόγοι φυγής των βρετανικών επιχειρήσεων προς τις ΗΠΑ είναι οι υψηλότερες αποτιμήσεις, η πρόσβαση σε αγορές με μεγαλύτερη ρευστότητα και κεφάλαιο και οι λιγότεροι έλεγχοι όσον αφορά τις απολαβές των διευθυνόντων συμβούλων.