Στο παρών στάδιο δεν έχουν επηρεαστεί οι επιχειρηματικές της δραστηριότητες, ενημερώνει η Μινέρβα Ασφαλιστική Εταιρεία Δημόσια Λτδ, αναφορικά με τις οικονομικές συνέπειες της εισβολής στην Ουκρανία.

Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή της, οι επιπτώσεις στην εταιρεία εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την φύση και διάρκεια των αβέβαιων και μη προβλέψιμων γεγονότων, όπως είναι η περαιτέρω στρατιωτική δράση, επιπρόσθετα περιοριστικά μέτρα και η αντίδραση των παγκόσμιων χρηματοοικονομικών αγορών στις συνεχείς εξελίξεις.

Η εταιρεία, όπως αναφέρει, έχει περιορισμένη άμεση έκθεση στην Ρωσία, την Ουκρανία και την Λευκορωσία και ως εκ τούτου δεν αναμένει σημαντική επίπτωση από την άμεση έκθεση της σε αυτές τις χώρες. Όσον αφορά τις έμμεσες συνέπειες αυτές θα εξαρτηθούν από την έκταση και τη διάρκεια της κρίσης.

Παράλληλα, η εταιρεία έχει εξετάσει τις ιδιαίτερες συνθήκες και τους κινδύνους στους οποίους εκτίθεται και έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει σημαντική επίπτωση στη κερδοφορία της.

RCB

Όσον αφορά τις εξελίξεις στην RCB Bank, σημειώνει ότι στο τέλος του 2021 η Μινέρβα Ασφαλιστική Εταιρεία Δημόσια Λτδ είχε καταθέσεις προθεσμίας με την RCB Bank συνολικού ύψους 308,468 ευρώ. Ολόκληρο το ποσό έχει αναληφθεί τον Φεβρουάριο, όπως προσθέτει.