Για ρεκόρ συμμετοχής ξενοδόχων στο σχέδιο χορηγημένων διακοπών μίλησε στον ACTIVE ο ΓΔ του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, καθώς όπως είπε τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία βρίσκονται στον κατάλογο των σχεδόν 200 καταλυμάτων, δίνοντας την ευκαιρία στους Κυπρίους να κάνουν διακοπές σε πολύ καλές τιμές.

«Οι παράμετροι του προγράμματος δίνουν μια περαιτέρω ευελιξία στις ίδιες τις επιχειρήσεις, με το πλαφόν στα 100 ευρώ και δεν περιορίζεται στα 60 και 80, όπως την προηγούμενη φορά, κάτι που δεν έδινε τη δυνατότητα σε ξενοδοχεία πεντάστερα να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο σχέδιο. Τώρα οι συμπατριώτες μας έχουν περισσότερες επιλογές», σημείωσε.

Οι Κύπριοι εξήγησε, θα επικοινωνούν απευθείας με τη μονάδα που τους ενδιαφέρει και κάνουν τις κρατήσεις τους. Κληθείς να σχολιάσει για την εξαίρεση στο σχέδιο του τριημέρου του κατακλυσμού από ξενοδόχους, ο κύριος Ρουσουνίδης αιτιολόγησε ότι επί το πλείστον υπάρχουν προκρατήσεις, γι αυτό και εξαιρέθηκαν για να μη δημιουργηθεί μπέρδεμα και να υπάρχουν παράπονα από πελάτες.

Για την επικείμενη τουριστική κινητικότητα, που αναμένεται από το Μάιο, ο κύριος Ρουσουνίδης ανέφερε ότι, τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά και κυρίως από τη μεγάλη αγορά της Βρετανίας που έδειξε προτίμηση στην Κύπρο. Στόχος είπε, «είναι να κάνουμε τη φετινή χρονιά καλύτερη και πιστεύουμε ότι μπορούμε να το πετύχουμε».