Ανάλογη αναστάτωση που προκλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών τον περασμένο χρόνο, με τον διορισμό στη θέση πρέσβη ατόμου εκτός του ΥΠΕΞ, επικρατεί τις τελευταίες ημέρες και στον Κυπριακό Οργανισμό Αναπτύξεως Γης (ΚΟΑΓ). Συγκεκριμένα, η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού να διορίσει στη θέση του προϊστάμενου Τεχνικών Υπηρεσιών υποψήφιο εκτός του ΚΟΑΓ, προκάλεσε την αντίδραση μερίδας του προσωπικού αλλά και αυθόρμητη στάση εργασίας.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση των κλαδικών των συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ, η πλειοψηφία των μελών του προσωπικού κατήλθε στις 11/3/2022 σε αυθόρμητη στάση εργασίας, «για να εκφράσει τη λύπη και την απογοήτευση του γιατί σε πρόσφατη διαδικασία για την πλήρωση της θέσης Προϊσταμένου Τεχνικών Υπηρεσιών (Θέση Πρώτου Διορισμού και Προαγωγής), επιλέχθηκε από το Δ.Σ. για διορισμό άτομο άλλο από τους 4 συναδέλφους οι οποίοι τη διεκδίκησαν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζητούν από ΚΟΑΓ να αναθεωρήσει για διορισμό Προϊσταμένου Τεχνικών Υπηρεσιών

Ανάλογη αναστάτωση που προκλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών τον περασμένο χρόνο, με τον διορισμό στη θέση πρέσβη ατόμου εκτός του ΥΠΕΞ, επικρατεί τις τελευταίες ημέρες και στον Κυπριακό Οργανισμό Αναπτύξεως Γης (ΚΟΑΓ). Συγκεκριμένα, η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού να διορίσει στη θέση του προϊστάμενου Τεχνικών Υπηρεσιών υποψήφιο εκτός του ΚΟΑΓ, προκάλεσε την αντίδραση μερίδας του προσωπικού αλλά και αυθόρμητη στάση εργασίας. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση των κλαδικών των συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ, η πλειοψηφία των μελών του προσωπικού κατήλθε στις 11/3/2022 σε αυθόρμητη στάση εργασίας, «για να εκφράσει τη λύπη και την απογοήτευση του γιατί σε πρόσφατη διαδικασία για την πλήρωση της θέσης Προϊσταμένου Τεχνικών Υπηρεσιών (Θέση Πρώτου Διορισμού και Προαγωγής), επιλέχθηκε από το Δ.Σ. για διορισμό άτομο άλλο από τους 4 συναδέλφους οι οποίοι τη διεκδίκησαν». Η ανακοίνωση σημειώνει ότι «με την μη επιλογή ενός εκ των συναδέλφων, γεγονός πρωτόγνωρο για τα 40 χρόνια λειτουργίας του οργανισμού, ουσιαστικά το παρόν Δ.Σ. υποβάθμισε όλο το προσωπικό ως μη ικανό να διεκδικεί οποιαδήποτε θέση πέραν αυτής που κατέχει, αφού παραγνωρίζει κατάφορα τις ικανότητες και την πολύχρονη εμπειρία και γνώση τους σε θέματα παραγωγής κοινωνικής κατοικίας».

«Με την απόφαση του το Δ.Σ., αδίκησε, υποβάθμισε και μείωσε την αξία και τις ικανότητες των συναδέλφων», προστίθεται στην ανακοίνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», για το θέμα αναμένεται να υπάρξει και δικαστική διαμάχη, αφού υπάρχει η πρόθεση από ενδιαφερομένους να προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως μερίδα του προσωπικού υποστηρίζει πως ο υποψήφιος που επέλεξε το Δ.Σ. δεν πληρούσε καν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στη διαδικασία. Τις πληροφορίες θέσαμε ενώπιον της προέδρου του ΚΟΑΓ, Έλενας Κούσιου Χατζηδημητρίου, η οποία τις απέρριψε, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη λύπη της για την στάση εργασίας, αφού, όπως σημείωσε, η πόρτα της νέας διοίκησης του οργανισμού είναι πάντα ανοικτή στο προσωπικό για διάλογο. Όσον αφορά τις διαδικασίες της επίμαχης πρόσληψης, ανέφερε πως το Δ.Σ. ακολούθησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, με πλήρη διαφάνεια, πως το σύνολο των αιτήσεων εξετάστηκαν ενδελεχώς και πως υπήρξαν και περιπτώσεις που ζητήθηκε τεκμηρίωση για να μην αδικηθεί κανείς υποψήφιος.