Σε συγκρότημα διαμερισμάτων που διατίθενται από τον Κυπριακό Οργανισμό Ανάπτυξης Γης, για προσιτή ή κοινωνική κατοικία σε ευάλωτους δικαιούχους, μας ξεναγεί η Πρόεδρος του ΚΟΑΓ Έλενα Κούσιου η οποία μας αναλύει τις προϋποθέσεις, τα κριτήρια, καθώς και τα νέα σχέδια του οργανισμού, που απευθύνονται σε μονήρεις, φοιτητές, νεαρά ζευγάρια και ηλικιωμένους.

Η πολυκατοικία ΕΚΑΛΗ ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2023 και τα 16 διαμερίσματα της διατίθενται προς πώληση σε αιτητές, οι οποίοι εγκρίθηκαν και θεωρούνται δικαιούχοι προς απόκτηση οικείας ή διαμερίσματος ή και οικοπέδου. Η κυρία Κούσιου περιγράφει ως μεγαλύτερο εμπόδιο για να υλοποιήσουν το όνειρο τους οι ενδιαφερόμενοι, την προκαταβολή που πρέπει να καταβάλουν στην τράπεζα, προκειμένου να εξασφαλίσουν την δανειοδότηση που απαιτείται, κάτι για το οποίο γίνεται προσπάθεια να αλλάξει.

Παρακολουθήστε στη συνέντευξη με την Πρόεδρο του ΚΟΑΓ, το εσωτερικό της κατοικίας, καθώς ακούστε και ιστορίες ανθρώπων που πραγματικά είχαν ανάγκη δική τους στέγη και τελικά τα κατάφεραν. Ζητεί εμπιστοσύνη από τους πολίτες και κυρίως τα νεαρά ζευγάρια που δυσκολεύονται να αποκτήσουν διαμέρισμα ή σπίτι, προσκαλώντας τους να συνεχίσουν να αιτούνται και να ελπίζουν, για να μπορεί ο ΚΟΑΓ να πετύχει περισσότερα.