Όντας το μεγαλύτερο κέντρο πλοιοδιαχείρισης στην Ευρώπη και με σημαντικό ποσοστό του παγκόσμιου στόλου υπό την διαχείριση κυπριακών εταιρειών, η Κύπρος δικαίως συγκαταλέγεται στις παγκόσμιες ναυτιλιακές δυνάμεις.

Στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας, η ανεπτυγμένη τεχνολογική υποδομή της Κύπρου σε συνδυασμό με τις εκσυγχρονισμένες και φιλικές προς τη ναυτιλία πολιτικές της, έχουν καταστήσει τη χώρα ιδανικό προορισμό για πλοιοκτήτες, διαχειριστές και ναυλωτές, παρέχοντας σωρεία κινήτρων που ευνοούν την ίδρυση ή μετεγκατάσταση μιας εταιρείας στην Κύπρο.

Η κυπριακή σημαία, μια ευρωπαϊκή σημαία με μακρά παράδοση στη ναυτιλία η οποία συγκαταλέγεται στην λευκή λίστα του Μνημονίου του Παρισιού και του Τόκιο, αποτελεί μια από τις πλέον ανταγωνιστικές επιλογές παγκοσμίως, τόσο σε επίπεδο χρεώσεων όσο και σε επίπεδο εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών.

Σε συνδυασμό με τα χαμηλά τέλη και το πολύ ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς, η Κύπρος καθίσταται ένας εξαιρετικός προορισμός για ναυτιλιακές εταιρείες.

Επιπλέον, η Κύπρος έχει συνάψει περισσότερες από 60 συμφωνίες αποφυγής διπλής φορολογίας με τρίτες χώρες και περισσότερες από 25 διμερείς συμφωνίες συνεργασίας στον τομέα της εμπορικής ναυτιλίας.

Η επιλογή της Κύπρου ως έδρας δεν αφορά μόνο τις εταιρείες αλλά και τους ανθρώπους της, προσφέροντας μοναδικά προνόμια και φορολογικές διευκολύνσεις και απαλλαγές, τόσο για τους ναυτικούς όσο και για τους υπαλλήλους που έρχονται στην Κύπρο προκειμένου να απασχοληθούν στα γραφεία μιας ναυτιλιακής εταιρείας.

Στο πλαίσιο επικαιροποίησης του νόμου που αφορά την φορολόγηση των πλοίων, η Κύπρος πέτυχε πριν μερικά χρόνια (2020) την συνέχιση του συστήματος φορολόγησης στη βάση της χωρητικότητας του πλοίου, λαμβάνοντας την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παράταση της περιόδου ισχύος του υπάρχοντος καθεστώτος, με το δικαίωμα επιλογής συμμετοχής σε αυτό να λήγει το 2030.

Η Κύπρος παρέχει την επιλογή ενός απλοποιημένου συστήματος φορολόγησης ανεξάρτητη από τον εταιρικό φόρο, όπου αντί των κερδών μιας επιχείρησης, λαμβάνεται υπόψη η καθαρή χωρητικότητα ενός πλοίου, νοουμένου ότι το πλοίο και η δραστηριότητα είναι επιλέξιμα, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ, Δικηγόρος / Συνεταίρος

ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΥΡΡΑΣ, Δικηγόρος / Senior Associate

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ, Δικηγόρος / Senior Associate

ΙΩΣΗΦΙΝΑ ΚΟΥΤΣΟΝΙΚΟΛΑ, Ασκούμενη Δικηγόρος

Η επιλογή αυτή είναι διαθέσιμη όχι μόνο στους πλοιοκτήτες κυπριακών πλοίων αλλά και σε πλοιοκτήτες πλοίων που φέρουν ξένη σημαία, πλοιοδιαχειριστές και ναυλωτές. Στο πλαίσιο αυτό, τα φορολογικά κίνητρα που παρέχονται σε μια εταιρεία, στους ναυτικούς και υπαλλήλους αυτής περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, απαλλαγή φόρου επί:

1. του εισοδήματος που προέρχεται από τη λειτουργία επιλέξιμων πλοίων που δραστηριοποιούνται σε επιλέξιμη δραστηριότητα,

2. του εισοδήματος ή κέρδους που προκύπτει από την πώληση επιλέξιμου πλοίου,

3. των μερισμάτων που διανέμονται σε μετόχους και τα οποία προκύπτουν από κέρδη από την διαχείριση ή πώληση επιλέξιμου πλοίου(ων),

4. των κερδών από την εκμετάλλευση ή τη διαχείριση επιλέξιμου πλοίου,

5. της υπεραξίας από την πώληση επιλέξιμου πλοίου,

6. των τραπεζικών τόκων που λογίζονται επί του κεφαλαίου κίνησης ενός επιλέξιμου πλοίου

7. του αρχικά οφειλόμενου φόρου χωρητικότητας σε ποσοστό μέχρι 30% εάν το επιλέξιμο πλοίο χρησιμοποιεί εξοπλισμό φιλικό προς το περιβάλλον και μειώνει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Επιπρόσθετα κίνητρα αποτελούν επίσης:

1. η απαλλαγή από το τέλος χαρτοσήμου επί των υποθηκών πλοίων,

2. η απαλλαγή από το φόρο των αποδοχών και των άλλων ωφελημάτων των αξιωματικών και του πληρώματος επιλέξιμου πλοίου (υπό τους όρους που προβλέπει η σχετική νομοθεσία),

3. η μη φορολόγηση εισοδήματος φυσικού προσώπου, αναφορικά με του υπαλλήλους της εταιρείας που βρίσκονται στην Κύπρο, μέχρι του ποσού των €19,500,

4. οι απαλλαγές, υπό όρους, στο φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, αναφορικά με του υπαλλήλους της εταιρείας που βρίσκονται στην Κύπρο, επί των απολαβών τους από πρώτη εργοδότηση που ασκείται στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Τα παραπάνω αποτελούν μέρος μόνο των ευνοϊκών προνοιών τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν οι ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι σε ναυτιλιακές εταιρείες που επιλέγουν την Κύπρο προκειμένου να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους.

Στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξης και ισχυροποίησης του θεσμικού και νομικού πλαισίου που αφορά τη ναυτιλιακή κοινότητα, η Κυπριακή Δημοκρατία, με γνώμονα την συνεχή της δέσμευση και προσήλωση στην ανάπτυξη και βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη χώρα, προχώρησε σε μια σειρά από σημαντικά βήματα.

Σε θεσμικό επίπεδο, προέβη στην αναβάθμιση του Κυπριακού Νηολογίου σε Υφυπουργείο, με την απαραίτητη αυτονομία και αρμοδιότητα να διαχειρίζεται όλα τα θέματα τα οποία σχετίζονται με τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Σε νομικό επίπεδο, έθεσε εντός του 2022 σε ισχύ δύο σημαντικά νομοθετήματα, τον περί Ναυτιλιακής Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης (Ν.Ε.Π.Ε.) Νόμο του 2022 (Ν. 161(I)/2022) και τον περί της Ίδρυσης και Λειτουργίας Εμπορικού Δικαστηρίου και Ναυτοδικείου Νόμος του 2022 (Ν. 69(I)/2022).

Σκοπός του πρώτου είναι η δημιουργία μιας προσιτής και απλοποιημένης διαδικασίας για την ίδρυση και λειτουργία ναυτιλιακών εταιρειών, με την υπηρεσία να ενσωματώνεται στις λειτουργίες του Υφυπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας το οποίο πλέον θα μπορεί να λειτουργεί για το σκοπό αυτό ως υπηρεσία μιας στάσης (one stop shop).

Σε σχέση με το ναυτοδικείο, με τον νέο νόμο δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τον διαχωρισμό του Ανώτατου Δικαστηρίου από το Ναυτοδικείο, προκειμένου από τη μια να αποσυμφορηθεί το Ανώτατο Δικαστήριο και αφετέρου, και πιο σημαντικό, να δημιουργηθεί ξεχωριστή δικαστική έδρα με την απαραίτητη εξειδίκευση η οποία θα μπορεί να ασχολείται αποκλειστικά με θέμα ναυτικού δικαίου, με σκοπό την πιο γρήγορη και αποτελεσματική απόδοση της δικαιοσύνης σε τέτοιου είδους υποθέσεις.

Αρωγό στην συνεχή ανάπτυξη της ναυτιλίας στην Κύπρο αποτελούν και οι παρελκόμενες υπηρεσίες οι οποίες εξυπηρετούν τον τομέα αυτό και περιλαμβάνουν σχεδόν το σύνολο των παρα-ναυτιλιακών δραστηριοτήτων, από ναυτασφαλίσεις και τεχνικές υπηρεσίες μέχρι εξειδικευμένες ελεγκτικές και νομικές υπηρεσίες.

Τελευταία σημαντική προσθήκη αποτελεί η ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο υπηρεσιών που σχετίζονται με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και την ενσωμάτωση αυτής στην ναυτιλιακή βιομηχανία, μια ακόμη απόδειξη ότι ο τομέας της ναυτιλίας στην Κύπρο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων που θα καθορίσουν και θα διαμορφώσουν τη ναυτιλία του μέλλοντος.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
www.neo.law