Αφοσιωμένοι στο να βρίσκουμε τρόπους για να έχουμε θετικό αντίκτυπο στους πυλώνες σεβασμού του ανθρώπου, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος

Η εταιρεία μας είναι οι άνθρωποί μας και δεσμευόμαστε να ικανοποιήσουμε τις λογικές τους ανάγκες και τις ανησυχίες τους, την ασφάλεια, την αγάπη, την εκτίμηση και την αυτοπραγμάτωση, ώστε να επιτύχουν τους στόχους της ζωής τους και όχι μόνο», δηλώνει εκ μέρους της LLPO Law Firm, Xρίστος Ιωαννίδης.

 Ποια είναι η προσέγγιση της επιχείρησης σας σε σχέση με τις πρακτικές ΕΚΕ;

Ως εταιρεία και ως άτομα, είμαστε αφοσιωμένοι στο να βρίσκουμε τρόπους για να έχουμε θετικό αντίκτυπο στους πυλώνες σεβασμού του ανθρώπου, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος. Βασικός μας στόχος είναι να είμαστε συνεχώς συνειδητοποιημένοι, να παρακολουθούμε και να προσαρμόζουμε τη στρατηγική που έχει η εταιρεία μας, τα στελέχη, οι συνεργάτες και το προσωπικό μας, ώστε να επιτύχουμε μια πλήρως ανεπτυγμένη πρακτική ESG. Για την υλοποίηση του στόχου αυτού προσπαθούμε να λειτουργούμε ως μια κοινωνικά υπεύθυνη επιχείρηση με τρόπους που ενισχύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, την οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Η Προσέγγισή μας ως Υπεύθυνη Επιχείρηση επικεντρώνεται:

• στην υποστήριξη των στελεχών και των συνεργατών μας μέσω πολιτικών συνυφασμένων με τη βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρείας μας,

• στην αφοσίωσή μας στις υπεύθυνες πρακτικές εργασίας, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου του περιβαλλοντικού μας αντίκτυπου, και

• στην επίτευξη θετικού αντικτύπου στην τοπική μας κοινωνία μέσω των κοινωνικών μας δραστηριοτήτων.

Αφετηρία διαμόρφωσης της στρατηγικής μας για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτέλεσαν οι Δέκα Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ, οι οποίες ενσωματώθηκαν σε πρακτικές και διαδικασίες και έκτοτε σταθερά θέτουμε το έδαφος για ολιστική βιώσιμη ανάπτυξη. Σε αυτό το πνεύμα, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην εφαρμογή της δέσμης διεθνών προτύπων ISO 45000, που αφορά στο Σύστημα Διαχείρισης Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, της οικογένειας διεθνών προτύπων ISO 14000, που αφορούν στο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και επιπλέον, της δέσμης διεθνών προτύπων ISO 9000, που αφορούν στο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας. Πέραν τούτων υποστηρίζουμε το έργο του νεοσύστατου Κυπριακού Δικτύου Δικαιοσύνη για όλους, αλλά επίσης υποστηρίζουμε και οργανισμούς, οι οποίοι ασχολούνται με περιβαλλοντικές έρευνες, την εκπαίδευση τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Πώς οι πρακτικές ΕΚΕ που εφαρμόζετε υποστηρίζουν το προσωπικό σας;

Η εταιρεία μας είναι οι άνθρωποί μας και δεσμευόμαστε να ικανοποιήσουμε τις λογικές τους ανάγκες και τις ανησυχίες τους, την ασφάλεια, την αγάπη, την εκτίμηση και την αυτοπραγμάτωση, ώστε να επιτύχουν τους στόχους της ζωής τους και όχι μόνο. Μέσω των εσωτερικών μας διαδικασιών προσπαθούμε να διατηρήσουμε κλίμα ανεκτικότητας, διαφορετικότητας και ίσων ευκαιριών πρόσβασης στο εργασιακό περιβάλλον. Επιδεικνύουμε μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή διάκρισης που σχετίζεται με το φύλο, τις σεξουαλικές προτιμήσεις, την εθνικότητα, τη φυλή, τις πεποιθήσεις, τη θρησκεία, τον πολιτισμό, την κοινωνική, οικονομική ή πολιτική κατάσταση. Διατηρούμε διαδικασίες που καθιστούν τα προσόντα, τις δεξιότητες και την εμπειρία τη βάση για την πρόσληψη, την εκπαίδευση και την εξέλιξη του προσωπικού σε όλα τα επίπεδα.

Οι διαδικασίες μας είναι καθορισμένες στο Εγχειρίδιο Λειτουργίας. Για την καλύτερη αφομοίωση των εν λόγω πολιτικών, για κάθε νέο μέλος του προσωπικού ορίζεται μέντορας, με συνεχή καθοδηγητικό και συμβουλευτικό ρόλο. Από την πρώτη κιόλας μέρα της πρόσληψης, φροντίζουμε όπως οι άνθρωποί μας γνωριστούν άμεσα με τους συναδέλφους τους, να εκπαιδευτούν και να ενταχθούν σε όλες τις διαδικασίες που πρόκειται να τους βοηθήσουν στη σταδιοδρομία τους. Οι υπάλληλοί μας έχουν μια ξεκάθαρη επαγγελματική πορεία. Ασκούμενος, Νεαρός Συνεργάτης, Συνεργάτης ή Ανώτερος Συνεργάτης, Συνέταιρος αποτελούν τις προκαθορισμένες βαθμίδες της επαγγελματικής ανέλιξης. Η αξιολόγηση είναι συνεχής, όχι ως εξέταση, αλλά ως μια ακούραστη προσπάθεια για την ενίσχυση της επαγγελματικής εξειδίκευσης και της προσωπικής ανάπτυξης. Στόχος μας είναι οι άνθρωποί μας να ηγούνται στους τομείς της εξειδίκευσής τους, αλλά ταυτόχρονα, βεβαιωνόμαστε ότι κατανοούν τη σημασία του να είσαι μέλος μιας ομάδας και να συμβάλλεις ως μέλος της ομάδας της επιχείρησης μας. Όλοι στην εταιρεία μας κατανοούν ότι είναι ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας που συμβάλλει στη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων της επιχείρησης και μέσω αυτής της μεγιστοποίησης στη δυνατότητα της επιχείρησής μας να φροντίζει, συλλογικά και ατομικά για τα μέλη της. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε ένα εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας, με καθορισμένους χώρους διαλειμμάτων, χώρους συζήτησης, σκέψης και ξεκούρασης.

Χωρίς πολιτική μέγιστων διαλειμμάτων, χωρίς περιορισμό στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς περιορισμό στις απουσίες από το γραφείο. Παρέχουμε στους ανθρώπους μας την επιλογή να διαφοροποιήσουν τις ώρες εργασίας τους, εφαρμόζοντας πολιτικές ευέλικτων ωραρίων εργασίας. Ενθαρρύνουμε την εργασία από το σπίτι και την εργασία που βασίζεται στη διεκπεραίωση ενός έργου και όχι την εργασία σύμφωνα με αυστηρό ωράριο.

Θέλουμε οι άνθρωποί μας να είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας μας, να εκφράζουν τη γνώμη τους δημόσια, αλλά και να εμπλέκονται ενεργά στα προβλήματα των πολιτών και στους θεσμούς και να επεκτείνουν τις αξίες στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία μας.

 Πώς οι πολιτικές ΕΚΕ της εταιρείας σας ρυθμίζουν τον αντίκτυπο των εργασιών σας στο περιβάλλον;

Είμαστε μέρος του περιβάλλοντος και δεν έχουμε υποκατάστατη λύση σε περίπτωση καταστροφής του. Αποτελεί, επομένως, δέσμευσή μας να εφαρμόζουμε τα υψηλότερα διαθέσιμα πρότυπα για τη διαχείριση των επιπτώσεων των εργασιών μας στο περιβάλλον. Τούτο σημαίνει να εντοπίζουμε, να μειώνουμε και να παρακολουθούμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι επιχειρηματικές μας δραστηριότητες. Σε όλες τις ενέργειες και τις διαδικασίες εμπλέκουμε και αξιολογούμε, μέσω ισχυόντων πρωτοκόλλων, την προώθηση πράσινων πολιτικών για βιώσι- μη ανάπτυξη. Δεσμευόμαστε σε διαδικασίες, που στοχεύουν στη μείωση των απορριμμάτων, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση. Στοχεύουμε στη χρήση μόνο ανακυκλώσιμων υλικών ή υλικών που μπορούν να κατασκευαστούν από ανακυκλωμένα υλικά. Προωθούμε πιο «πράσινες» μορφές μετακίνησης από και προς το γραφείο, ενθαρρύνοντας το προσωπικό να περπατήσει, να χρησιμοποιήσει το ποδήλατο, να μοιραστεί αυτοκίνητο, όπου είναι δυνατόν. Τέλος, ενθαρρύνουμε το προσωπικό να χρησιμοποιεί πιο οικολογικά καύσιμα στα προσωπικά του οχήματα, εάν είναι δυνατόν.

Οι πρακτικές ΕΚΕ που εφαρμόζει η εταιρεία σας περιλαμβάνουν οποιαδήποτε άμεση υποστήριξη της τοπικής κοινότητάς σας;

Πέρα από την υποστήριξη των σκοπών διαφόρων φιλανθρωπικών οργανώσεων, έχουμε δεσμευτεί όπως η εταιρεία μας υποστηρίξει έμπρακτα την τοπική κοινωνία στους τομείς του περιβάλλοντος, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και του αθλητισμού. Τα ακόλουθα αποτελούν κάποια παραδείγματα:

• Σε σχέση με το περιβάλλον: Υποστηρίζουμε το έργο του ΜΚΟ Enalia Physis Center of Environmental Studies, ενός παραδοσιακού κέντρου περιβαλλοντικών μελετών, το οποίο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ερευνητικών πεδίων που κυμαίνονται από την επιστήμη της αλιείας έως τις θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές, τεχνητούς ύφαλους, οικολογία σπηλαίων, τη διατήρηση της θάλασσας και των ακτών κ.ά. Κύρια προτεραιότητά της είναι η δημιουργία περιβαλλοντικής γνώσης και η εφαρμόσιμη χρήση των αποτελεσμάτων μέσω επιστημονικής έρευνας, που θα βοηθήσει στην προστασία και διατήρηση των θαλάσσιων και χερσ

 

• Σε σχέση με την εκπαίδευση: Υποστηρίζουμε μέσω 4 υποτροφιών τους φοιτητές του Frederick University Cyprus. Οι υποτροφίες δίδονται σε δύο πτυχιούχους Εκπαιδευτικών Σπουδών και δύο Προ- πτυχιακούς φοιτητές Νομικών Σπουδών, που επιλέγονται από την Επιτροπή Υποτροφιών του Πανεπιστημίου. Το Πανεπιστήμιο Frederick εστιάζει στην ακαδημαϊκή έρευνα, αποτελώντας έναν από τους κορυφαίους πανεπιστημιακούς ερευνητικούς οργανισμούς στη χώρα.

• Σε σχέση με τον πολιτισμό: Κάθε έτος επιλέγουμε και υποστηρίζουμε πολιτιστικές δραστηριότητες, οι οποίες στόχο έχουν να ευαισθητοποιήσουν το κοινό σε σχέση είτε σε σχέση την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς ή την ανάδειξη πιο σύγχρονων και επίκαιρων πολιτιστικών θεμάτων.

• Σε σχέση με τον αθλητισμό: Επικροτούμε τόσο τον ομαδικό όσο και τον ατομικό αθλητισμό. Υποστηρίζουμε και χορηγούμε πλήρως τις λειτουργίες του Αθλητικού Ομίλου Λευκωσίας και αναλαμβάνουμε όλα τα έξοδα της Ομάδας Ξιφασκίας του. Ο Αθλητικός Όμιλος Λευκωσίας είναι τοπικός αθλητικός σύλλογος της Λευκωσίας. Αποστολή του είναι να μυήσει, όσο το δυνατόν περισσότερους νέους και ενήλικες της Λευκωσίας στον αθλητισμό. Η Ομάδα Ξιφασκίας του Αθλητικού Ομίλου Λευκωσίας είναι ήδη μέλος του Κυπριακού Συνδέσμου Ξιφασκίας, συμμετέχοντας και διοργανώνοντας αγώνες ξιφασκίας στο επίσημο καλεντάρι του Κυπριακού Συνδέσμου Ξιφασκίας. Υποστηρίζουμε επίσης, ετησίως μέσω επιχορηγήσεων και χορηγιών και άλλους αθλητικούς συλλόγους της Λευκωσίας. Στα ατομικά αθλήματα επιλέγουμε την ετήσια υποστήριξη νέων που πιστεύουν στις δυνάμεις τους και μπορούν να εκπροσωπήσουν την πατρίδα μας ανά το παγκόσμιο. Για την τρέχουσα χρονιά υποστηρίζουμε τον Παγκύπριο πρωταθλητή Καράτε και τον κάτοχο του χάλκινου μεταλλίου των Μεσογειακών Αγώνων 2022, Μάρκο Τσαγγαρά. Ο Μάρκος είναι ο μοναδικός Παγκύπριος πρωταθλητής καράτε και αθλητής/μέλος της αποστολής της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής. Από το 2017 επιδεικνύει υψηλές επιδόσεις και έχει λάβει πολλές διακρίσεις σε αρκετούς διεθνείς αγώνες, όπως το Πρωτάθλημα Καράτε Μικρών Κρατών (χρυσά μετάλλια το 2017, 2018 και 2021), το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καράτε (ασημένιο μετάλλιο), το Παγκόσμιο Κύπελλο WIKF στην Αγγλία (χρυσό μετάλλιο) κ.ά.

• Εταιρική συμμετοχή σε αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις:

 Κάθε έτος επιλέγουμε και συμμετέχουμε σε διάφορες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, που στόχο έχουν την ανάπτυξη της κοινωνίας, εκδηλώσεις όπως είναι το Nicosia Marathon κ.ά.

 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

www.llpolawfirm.com