Του Thomas Brewster

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Twitter, Έλον Μασκ, παρέδωσε στο προσωπικό της εταιρείας ένα τελεσίγραφο, σήμερα το πρωί: να αποφασίσουν αν θέλουν να είναι μέρος του νέου “σκληροπυρηνικού” Twitter έως τις 5 μ.μ. ET της Πέμπτης, ή εάν θα τους αφήσουν να φύγουν με αποζημίωση απόλυσης τριών μηνών.

Το email του Μασκ κυκλοφόρησε σήμερα το πρωί, με τίτλο “A Fork in the Road”, που στα ελληνικά αποδίδεται ως “μια κρίσιμη στιγμή, ένα σταυροδρόμι”, ζητώντας από όσους θέλουν να μείνουν να κάνουν κλικ σε έναν σύνδεσμο. Όποιος δεν το κάνει εντός της προθεσμίας θα φεύγει, σύμφωνα με αντίγραφα του email που εστάλησαν στο Forbes από δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Διεμήνυσε ότι για την κατασκευή του “Twitter 2.0”, η εταιρεία θα πρέπει να είναι “εξαιρετικά σκληροπυρηνική”, να εργάζεται πολλές ώρες και σε υψηλή ένταση. “Μόνο η εξαιρετική επίδοση θα αποτελεί επιτυχή βαθμό”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Το Twitter δεν έχει απαντήσει σε αίτημα του Forbes για σχόλιο.

Ο νέος επικεφαλής είπε ότι το νέο Twitter θα είναι πιο επικεντρωμένο στα τεχνιά θέματα και όσοι γράφουν “εξαιρετικό κώδικα” θα έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή. “Εάν είστε σίγουροι ότι θέλετε να γίνετε μέρος του νέου Twitter, κάντε κλικ στο “ναι” στον παρακάτω σύνδεσμο… Όποια απόφαση κι αν πάρετε, σας ευχαριστούμε για τις προσπάθειές σας να κάνετε το Twitter επιτυχημένο”, πρόσθεσε ο Μασκ.

Το email ήρθε στον απόηχο των μαζικών απολύσεων περί των 7.000 ατόμων του προσωπικού του Twitter, καθώς και των πολλών παραιτήσεων, με πιο πρόσφατες αυτές των επικεφαλής των τομέων ιδιωτικότητας, ασφάλειας και ηγεσίας εμπιστοσύνης της εταιρείας. Ένας μηχανικός απολύθηκε επίσης από τον Μασκ μέσω Twitter, αν και ο Διευθύνων Σύμβουλος αργότερα διέγραψε το tweet του λέγοντας στον μηχανικό ότι απολύεται. Ο πρώην υπάλληλος είπε αργότερα στο Forbes ότι ο Μασκ και η ομάδα του στο Twitter ήταν “ένα μάτσο δειλοί”.

Χθες υπήρξαν επίσης δημοσιεύματα  ότι παρακολουθούνταν εσωτερικά μηνύματα μέσω Slack και λογαριασμοί προσωπικού στο Twitter. Τουλάχιστον 20 από εκείνους που έκαναν επικριτικά σχόλια για την εταιρεία και τον νέο της επικεφαλής απολύθηκαν, συμπεριλαμβανομένου του μηχανικού Νικ Μόργκαν, ο οποίος έγραψε στο Twitter ότι “μπορώ μόνο να υποθέσω ότι αυτό έγινε επειδή δεν έδειξα 100% πίστη στο Slack. Έχω ακούσει ότι το ίδιο έχει συμβεί σε πολλούς άλλους τώρα”.

Μεγάλος αριθμός συμβασιούχων διαχειριστών περιεχομένου έχει επίσης απομακρυνθεί, μαζί με διάφορα άλλα μέλη της ομάδας εμπιστοσύνης και ασφάλειας, με αποτέλεσμα η εταιρεία να δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει το παράνομο περιεχόμενο στην πλατφόρμα της.

Πηγή: Forbes