Αντιπαράθεση προέκυψε εντός των εκπαιδευτικών οργανώσεων, ΠΟΕΔ και ΟΕΛΜΕΚ, έπειτα από τη δημόσια καταγγελία μελών τους που εκπροσωπούν την Κίνηση Προοδευτική και στις δύο εκπαιδευτικές βαθμίδες, ότι «ο κυβερνητικός συνδικαλισμός απειλεί ακόμα και το δημόσιο σχολείο». Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ, Απόστολος Σκουρουπάτης, με κοινή τους τοποθέτηση εξαπέλυσαν πυρά κατά της Κίνησης ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία και της Αλλαγής, οι οποίες πρόσκεινται στο ΔΗΣΥ, ότι επιχειρούν «να παρουσιάσουν στην κοινωνία και τον εκπαιδευτικό κόσμο τις συλλογικές επιτυχίες και κατακτήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος, ως δικά τους παιδιά, οι οποίες και προήλθαν, δήθεν, μέσα από συναντήσεις, τηλεφωνήματα και παρεμβάσεις τους». 

Αφορμή για την επίθεση αυτή από πλευράς αξιωματούχων της Προοδευτικής και ταυτόχρονα των δύο οργανώσεων, φαίνεται να αποτέλεσε η δημοσιοποίηση συναντήσεων των δύο άλλων Κινήσεων, είτε με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ είτε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είτε με άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Οι κύριοι Κωνσταντινόπουλος και Σκουρουπάτης σημειώνουν ότι αυτό «προσβάλλει τις ίδιες τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, στις ηγεσίες των οποίων συμμετέχουν, ενώ υποβαθμίζει και υποσκάπτει τον συλλογικό αγώνα που έχει δοθεί και αποτελεί τη μεγαλύτερη κοροϊδία προς τον εκπαιδευτικό κόσμο», ενώ παράλληλα αναφέρουν ότι «δεν είναι λίγες οι φορές που η ίδια τους η στάση στα σώματα των εκπαιδευτικών οργανώσεων έχει εμποδίσει τις οργανώσεις να διεκδικήσουν δυναμικά τα αιτήματά τους». 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

«Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για το εκπαιδευτικό συνδικαλιστικό κίνημα και το δημόσιο σχολείο, το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι τα πανηγύρια και τα χειροκροτήματα στις αφαιρέσεις εργασιακών δικαιωμάτων και στις συνεχείς υποβαθμίσεις του δημόσιου σχολείου», σημειώνουν στην τοποθέτησή τους. 

Κληθείς από τον «Φ» να τοποθετηθεί για την καταγγελία αυτή, ο πρόεδρος της Αλλαγής, Δημήτρης Ταλιαδώρος, αρχικά διερωτήθηκε «πού ακριβώς είναι το μεμπτό στις συναντήσεις που πραγματοποιούνται», ενώ παράλληλα διερωτήθηκε εάν απαγορεύεται να συναντηθεί μία Κίνηση με κάποιον κυβερνητικό αξιωματούχο. Ο κ. Ταλιαδώρος δήλωσε επίσης ότι οι δύο συνάδελφοί του εκπροσωπούν την Προοδευτική και όχι την ΠΟΕΔ και την ΟΕΛΜΕΚ, ενώ επεσήμανε ότι ο ένας εξ αυτών υπηρέτησε στο υπουργείο Παιδείας ως αποσπασμένος επί διακυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος επί πέντε χρόνια δεν δέχτηκε καμία εκπαιδευτική οργάνωση σε συνάντηση. Παράλληλα, ο κ. Ταλιαδώρος ανέφερε ότι σε όλες τις συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους, τόσο η Αλλαγή, όσο και η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία θέτουν τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κόσμου στην ολότητά του.

Από πλευράς της, η πρόεδρος της ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία, Βασούλα Κούλα, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τα παιχνίδια με τις λέξεις και η δημιουργία πολιτικών και άλλων εντυπώσεων δεν ήταν ποτέ χαρακτηριστικά της ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ. Τα πολιτικά παιχνίδια, τα υπονοούμενα και η προσπάθεια δημιουργίας κλίματος έντασης με αλλότρια συμφέροντα και επιδιώξεις, δεν έχουν καμία σχέση με τον εκπαιδευτικό συνδικαλισμό». Ανέφερε επίσης ότι «ο καθένας αντιλαμβάνεται με διαφορετικό, όπως φαίνεται, τρόπο τη συμμετοχή του στα συλλογικά όργανα της ΠΟΕΔ. Εμείς αντιλαμβανόμαστε τη συμμετοχή μας, ως ευκαιρία και δυνατότητα να διεκδικήσουμε στο πλαίσιο των συλλογικών αποφάσεων, με ενότητα, συναντίληψη και συνεργασία, ενώ άλλοι ως ευκαιρία να εξυπηρετήσουν κομματικές ατζέντες που κάθε άλλο έχουν σχέση με την υπεράσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων των συναδέλφων».