Εγένετο… ΟΣΙΚΕΔΕ, υπό την ομπρέλα της ΟΕΒ, και εξέλεξε και δ.σ.

Στην ίδρυση της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Εστίασης, Διασκέδασης, Εκδηλώσεων (ΟΣΙΚΕΔΕ) προχώρησαν υφιστάμενοι επαγγελματικοί σύνδεσμοι στον κλάδο της εστίασης και της διασκέδασης, με στόχο μεταξύ άλλων τον καλύτερο συντονισμό και εκπροσώπηση των συμφερόντων τους.

Η είδηση γνωστοποιήθηκε χθες, αν και όπως πληροφορούμαστε προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση είχαν αρχίσει εδώ και αρκετό καιρό και συγκεκριμένα στη διάρκεια της πανδημίας, όταν τα περιοριστικά μέτρα επηρέαζαν τους συγκεκριμένους κλάδους, οι οποίοι επιχειρούσαν να μιλήσουν από τότε με μια φωνή.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει χθεσινή ανακοίνωση που προωθήθηκε από την ΟΕΒ, για τον καλύτερο συντονισμό, την ευρύτερη και δυναμική εκπροσώπησή τους στα κέντρα λήψεως αποφάσεων, διατηρώντας την οργανωτική αυτονομία τους, οι οργανώσεις των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην εστίαση, ΟΣΙΚΑ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ), στη διασκέδαση, ΠΑ.ΣΥ.ΚΕ.Δ (ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ), στους Γάμους και Εκδηλώσεις, ΠΑ.ΣΥ.ΕΠ.ΕΚ (ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ) στην ψυχαγωγία, CALPA (ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ) και ΑΣΠΙΔΑ (ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ-ΑΝΨΥΧΗΣ-ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ), ίδρυσαν την ΟΣΙΚΕΔΕ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ΟΣΙΚΕΔΕ εκπροσωπεί έτσι τη συντριπτική πλειοψηφία των 3,500 αδειούχων επιχειρήσεων που είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο του Υφυπουργείου Τουρισμού. Οι επιχειρήσεις αυτές, προστίθεται, απασχολούν γύρω στις 10.000 εργαζόμενους, συνεισφέρουν το 8% του ΑΕΠ και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου.

Στην ΟΣΙΚΕΔΕ δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχουν και μικρότερες, εξειδικευμένες οργανώσεις επιχειρηματιών του ευρύτερου κλάδου, με τη νέα ομοσπονδία να ανοίγει έτσι τις πόρτες της για ένταξη σε αυτήν κι άλλων ενδιαφερομένων επαγγελματιών. Η Ομοσπονδία έχει ήδη καταρτίσει το διοικητικό της συμβούλιο ως εξής: Νεόφυτος Θρασυβούλου (ΟΣΙΚΑ), Νίκος Βασιλείου (ΠΑΣΥΚΕΔ), Κωνσταντίνος Μωσαϊκός (ΠΑΣΥΕΠΕΚ), Josef Πέτρου (CALPA) και Κλεάνθης Κοιλανιώτης (ΑΣΠΙΔΑ).