Η ΚΕΔΙΠΕΣ δεν δικαιολογείται να συνεχίζει να εργοδοτεί άτομα τα οποία δεν μπορεί να αξιοποιήσει ή/και δεν προσδίδουν αξία στον οργανισμό, αναφέρει μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης.
 
Μέσω γραπτής απάντησης στον βουλευτή του ΔΗΚΟ, Μαρίνο Μουσιούττα, ο υπουργός εξηγεί ότι, «θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η ΚΕΔΙΠΕΣ διαχειρίζεται χρήματα του Κύπριου φορολογούμενου και οφείλει να έχει πάντοτε κατά νου και να εξυπηρετεί τα καλώς νοούμενα συμφέροντα τού δημοσίου όσον αφορά αποφάσεις και ενέργειες οι οποίες επηρεάζουν το κόστος λειτουργίας της και την αποπληρωμή της κρατικής βοήθειας».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σημειώνει επίσης, ότι με την ολοκλήρωση τής υπό εξέλιξη μελέτης από τον συμβουλευτικό οίκο BDO θα οριστικοποιηθούν οι πραγματικές ανάγκες της ΚΕΔΙΠΕΣ σε προσωπικό, στη βάση ενός νέου και κατά τα διαφαινόμενα, σημαντικά συρρικνωμένου οργανογράμματος τόσο από πλευράς τμημάτων και υπηρεσιών όσο και από πλευράς θέσεων εργασίας.
 
Ο κ. Πετρίδης επισημαίνει ότι «μέσα στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης με την Altamira Ισπανίας για την αναδιαμόρφωση των όρων της συμφωνίας για το Service Level Agreement αλλά και των προσπαθειών για κατά το δυνατόν περιορισμό του κόστους λειτουργίας, η ΚΕΔΙΠΕΣ θα εξετάσει μεταξύ άλλων και το ενδεχόμενο ανάθεσης επιπρόσθετων εργασιών στον διαχειριστή ή/και σε άλλο πάροχο στη βάση μελέτης η οποία θα συνυπολογίσει το συνεπαγόμενο κόστος ή όφελος μιας τέτοιας ενέργειας».
 
Ο υπουργός ξεκαθαρίζει «συνεπώς οι τελικοί όροι της αναθεωρημένης συμφωνίας ή μιας ενδεχομένως νέας συμφωνίας με νέο διαχειριστή θα καθορίσουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο και το εύρος των δραστηριοτήτων και εργασιών της ΚΕΔΙΠΕΣ σε σχέση με αυτές που θα διεξάγει ο διαχειριστής και συνεπώς το απόλυτα αναγκαίο προσωπικό της τόσο από πλευράς αριθμού όσο και από πλευράς εξειδίκευσης, προσόντων και εμπειρίας».
 
Σημειώνεται περαιτέρω ότι ως συνεπακόλουθο της σταδιακής συρρίκνωσης του υπό διαχείριση χαρτοφυλακίου και του περιορισμένου χρόνου ζωής της, η ΚΕΔΙΠΕΣ θα υποχρεώνεται να προχωρεί σε αντίστοιχη σταδιακή μείωση των συναφών εργασιών της και επομένως και του αναγκαίου προσωπικού της, αναφέρει ο υπουργός. 
Η απάντηση καταλήγει ότι το προσωπικό της ΚΕΔΙΠΕΣ δεν θεωρείται ότι ανήκει στην κατηγορία των δημόσιων υπαλλήλων. Οι όροι που διέπουν την εργοδότηση του προσωπικού και οι μισθολογικές κλίμακες καθορίζονται από τις συλλογικές συμβάσεις μεταξύ της πρώην ΣΚΤ και των συντεχνιών.