Ο γερμανικός γίγαντας των μέσων ενημέρωσης Axel Springer θα δημιουργήσει μια ειδική ομάδα συγχωνεύσεων και εξαγορών οι οποίες θα βάλουν στο μικροσκόπιο εταιρείες που ειδικεύονται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Το πιο πάνω, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ματίας Ντέφνερ σε ένα εσωτερικό podcast προς τους υπαλλήλους που περιήλθε στην κατοχή του Reuters.

Το κέντρο συγχωνεύσεων και εξαγορών “πρέπει να επικεντρωθεί εξ ολοκλήρου σε εξαγορές σε πρώιμο στάδιο ή σε μεταγενέστερο στάδιο σε εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης – που μπορεί να είναι, για διάφορους λόγους, σημαντικές ή ελκυστικές για την Axel Springer”, δήλωσε.

“Ίσως να κάνουμε πέντε επιλογές και πέντε φορές να μην πετύχει”, δήλωσε ο Ντέφνερ για τις πιθανές εξαγορές. Αλλά η στρατηγική αυτή θα μπορούσε επίσης να αναδείξει την επόμενη StepStone της Axel Springer, πρόσθεσε.

Εάν το περιβάλλον της αγοράς βελτιωθεί, η Axel Springer σκοπεύει να εισαχθεί στο χρηματιστήριο με την StepStone, μια δημοφιλή διαδικτυακή πύλη εύρεσης εργασίας, φέτος.

Ο Ντέφνερ δήλωσε ότι ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που επιδιώκει να διαταράξει τα επιχειρηματικά μοντέλα της Axel Springer για τη διαφήμιση, το ηλεκτρονικό εμπόριο και τη δημοσιογραφία.

Όπως και η StepStone, η AI θέτει σε αμφισβήτηση το παραδοσιακό μοντέλο της εταιρείας, είπε.

“Αν κάποιος θέλει να σκοτώσει τη δημοσιογραφία, εντάξει, ας καταλάβουμε πώς και γιατί και ας το κάνουμε εμείς οι δημοσιογράφοι μόνοι μας”.

Η Axel Springer εκδότρια εταιρεία της γερμανικής ταμπλόιντ Bild έθεσε πρόσφατα στο στόχαστρό της την αγορά των ΗΠΑ με την εξαγορά του Politico.