Αναλυτές σε όλο τον κόσμο ανέμεναν σήμερα με αγωνία το άνοιγμα των αγορών, για να διαπιστώσουν αν η ιρανική πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ θα οδηγούσε σε εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου διεθνώς.

Μέχρι στιγμής, όμως, αυτό που καταγράφεται είναι μικρή μείωση στην τιμή, σε σύγκριση με τις τιμές της περασμένης Παρασκευής.

Οι πρώτες καταγραφές τιμών σήμερα έδειξαν διατήρηση της τιμής στα επίπεδα της περασμένης Παρασκευής, πριν από το ιρανικό κτύπημα στο Ισραήλ, όμως στη συνέχεια -και μέχρι αυτή την στιγμή- καταγράφεται καθοδική πορεία.

Πριν από λίγο, η τιμή διαπραγμάτευσης του μπρεντ στις διεθνείς αγορές, για παράδοση τον Ιούνιο, ήταν κάτω από το όριο των 90.20 δολάρια το βαρέλι, γύρω στα 89.6 δολάρια.

Η εξέλιξη των συναλλαγών εντός της ημέρας -όπως επίσης και το επόμενο διάστημα, αναλόγως των εξελίξεων σε σχέση με τον κίνδυνο περαιτέρω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή- θα δείξουν κατά πόσο θα επιβεβαιωθούν οι απαισιόδοξες προβλέψεις για είσοδο σε μια νέα περίοδο ενεργειακής και οικονομικής κρίσης.

Οι πρώτες διαπραγματεύσεις της ημέρας, ωστόσο, επιτρέπουν για την ώρα κάποιο καθησυχασμό ως προς την αντίδραση των αγοραστών στη ραγδαία επιδείνωση των σχέσεων Ισραήλ – Ιράν.