Η TotalEnergies πρέπει να αυξήσει τους μισθούς των εργαζομένων της και να καταλήξει σε συμφωνία με τη συνδικαλιστική οργάνωση CGT για να τερματιστούν οι απεργίες που επιβαρύνουν τις προμήθειες βενζίνης στη χώρα, δήλωσε την Πέμπτη ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire.

Η εταιρεία «καθυστέρησε» να συζητήσει με τις συντεχνίες, μετά τα σημαντικά κέρδη που ανακοίνωσε, ανέφερε ο Υπουργός, μιλώντας στο ραδιόφωνο RTL, προσθέτοντας ότι «αυτή η σύγκρουση δεν είναι ευθύνη της Κυβέρνησης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η γαλλική κυβέρνηση ξεκινά επίταξη προσωπικού σε αποθήκη καυσίμων

Από την πλευρά της, η TotalEnergies ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δεν πληρούνται οι όροι για την έναρξη συζητήσεων με όλες τις συντεχνίες, προκειμένου να τερματιστεί η εβδομαδιαία απεργία στα διυλιστήρια στη Γαλλία που επιβαρύνει την προσφορά βενζίνης στη χώρα.

Εξάλλου, ο Γάλλος Υπουργός Ενέργειας μιλώντας στο ραδιόφωνο RMC την Πέμπτη, είπε ότι η Κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι έτοιμη να ξεκινήσει διαδικασίες επίταξης αποθηκευτικού χώρου της TotalEnergies στη βόρεια Γαλλία εάν δεν τερματιστεί η αντιπαράθεση με τη συντεχνία των εργαζομένων CGT οι οποίοι βρίσκονται σε απεργία.

ΚΥΠΕ