Ο ΠΑΣΥΞΕ Πάφου χαιρετίζει την κατάκτηση του τίτλου Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού 2023 και συγχαίρει τον Δήμο Πάφου, την ΕΤΑΠ Πάφου και όσους συνέβαλαν στην θετική αυτή εξέλιξη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδέσμου, για την ξενοδοχειακή βιομηχανία αυτή η εξέλιξη σημαίνει ευκαιρίες για αναβάθμιση της αναγνωρισιμότητας του προορισμού αλλά και περαιτέρω δέσμευση ιδιαίτερα στους τομείς της βιώσιμης ανάπτυξης, ψηφιοποιήση και ηλεκτρονικής παρουσίας των ξενοδοχειακών καταλυμάτων αλλά και του προορισμού.

Ήδη, τα τελευταία χρόνια γίνονται,προστίθεται στην ανακοίνωση, αρκετές τεχνολογικές επενδύσεις στα ξενοδοχεία αλλά και έμφαση στην ηλεκτρονική παρουσίαση των μονάδων και του προορισμού με εξαιρετικά αποτελέσματα τα τελευταία 2 χρόνια.

Είναι ιδιαίτερα τιμητικό σημειώνει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης που η Πάφος μαζί με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις αποτελούν πλέον πρότυπα για τον έξυπνο τουρισμό στην Ευρώπη και βρίσκονται στην κορυφή της διεθνούς κατάταξης όσον αφορά τη βιωσιμότητα, την καινοτομία και την ενσωμάτωση έξυπνων πρακτικών.

Ευχήθηκε επίσης κάθε επιτυχία στη υλοποίηση του προγράμματος δράσεων το 2023 σημειώνοντας ότι ο ΠΑΣΥΞΕ και οι ξενοδόχοι της περιοχής είναι έτοιμοι να συμβάλουν πάντοτε μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους.