Σύσκεψη των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων συγκάλεσε για τις 11:30 το πρωί η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου.

Η Πρόεδρος της Βουλής αποφάσισε να συγκαλέσει τη σύσκεψη με αφορμή τη χθεσινή επιστολή του ΑΚΕΛ με την οποία ζητούσε συνεδρία της Επιτροπής Επιλογής σε σχέση με τη λειτουργία και τις εργασίες της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Μελέτη του Δημογραφικού Προβλήματος. 

Στην επιστολή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης επεσήμανε μεταξύ άλλων πως «η ανάληψη της προεδρίας της εν λόγω ειδικής Επιτροπής από βουλευτή κόμματος που δεν σχηματίζει πολιτική κομματική ομάδα, βρίσκεται σε σύγκρουση με τις διατάξεις του Άρθρου 73 του Συντάγματος». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αννίτα για συνέντευξη Αναστασιάδη στον «Φ»: Εδώ είμαστε για όσους θέλουν να βοηθήσουν στον εκσυγχρονισμό του ΔΗΣΥ

Με βάση την πιο πάνω προσέγγιση, εάν η Βουλή προχωρήσει σε τυφλή εφαρμογή των προνοιών του συντάγματος τότε προεδρίες κοινοβουλευτικών επιτροπών δικαιούνται μόνο ο Δημοκρατικός Συναγερμός, το ΑΚΕΛ και το Δημοκρατικό Κόμμα. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως σε περίπτωση αλλαγή της αρχικής συμφωνίας μεταξύ κομμάτων, θα χρειαστεί να γίνει εκ νέου ανακάτεμα της τράπουλας.