Ο δήμαρχος Στροβόλου πέτυχε τον στόχο του για ανάπλαση της λεωφόρου Τσερίου με βάση σχέδια τα οποία πρότεινε ιδιώτης μελετητής για λογαριασμό του δήμου, αλλά τα δύσκολα τώρα ξεκινούν, υπό την έννοια ότι θα απαιτηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για περίπου δύο χρόνια στον πολυσύχναστο αυτό δρόμο.

Οι χρήστες της Τσερίου κατά τη διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών αναμένεται να χρησιμοποιούν εναλλακτικά τις λεωφόρους Στροβόλου, Κωνσταντινουπόλεως και Χατζηιωσήφ, κάτι το οποίο θα γινόταν ανεξαρτήτως του ποια θα ήταν η τελική επιλογή.

Μια από τις βασικές διαφοροποιήσεις, σε σχέση με τους αρχικούς σχεδιασμούς, είναι η κατάργηση της κτιστής διαχωριστικής νησίδας κατά μήκος του δρόμου, με την οποίαν διαφώνησαν τόσον κάτοικοι όσον και ο Δήμος Στροβόλου.

Ο δήμαρχος Στροβόλου θεωρεί πρωτοποριακό τον σχεδιασμό, τον οποίο χαρακτηρίζει ανθρωποκεντρικό, υποδεικνύοντας πως αγκαλιάστηκε από τον δήμο και τους δημότες και τελικά, με τη βοήθεια και του υπουργού Εσωτερικών, εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη χθεσινή συνεδρία του.

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε πως ο δήμος βρίσκεται σε επαφή με τις εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες για προώθηση του έργου το οποίο θα κοστίσει περίπου €7-€8 εκατ. με συμβολή του κράτους κατά 80% και του δήμου κατά 20%.

Ο δήμαρχος Στροβόλου εκτιμά πως οι προσφορές θα προκηρυχθούν εντός της άνοιξης και ότι το έργο θα αρχίσει εντός του χρόνου με στόχο να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από 24 μήνες, αν και όπως είπε, αυτό δεν εξαρτάται από τον δήμο.

Τα κατασκευαστικά σχέδια καθώς και το ρυθμιστικό σχέδιο του όλου έργου βασίζεται στα σχέδια για την οδό Τσερίου που ετοιμάστηκαν από την εταιρεία Andreas Markides Associates. Οι σχεδιασμοί προβλέπουν ανάπλαση του δρόμου με δύο λωρίδες και θεωρούνται από τον δήμο φιλικοί προς την επιχειρηματικότητα και τους κατοίκους της περιοχής.