Συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΔΝΟ), Kitack Lim και τον νεοεκλεγέντα Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού, Arsenio Dominguez, πραγματοποίησε η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη, την Τετάρτη στο Λονδίνο.

Στις συναντήσεις την συνόδευσαν, ο κ. Στέλιος Χειμώνας, Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου και ο κ. Ανδρέας Κακουρής, Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο και Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΔΝΟ.

Κατά τη διάρκεια και των δυο συναντήσεων, η κα. Χατζημανώλη επεσήμανε την εκτίμηση της Κυπριακής Δημοκρατίας προς το έργο του ΔΝΟ και την υποστήριξη της ΚΔ για τον ηγετικό ρόλο του Οργανισμού στη ρύθμιση της διεθνούς ναυτιλίας. Τόνισε ότι η Κύπρος υποστηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες που ενισχύουν αυτόν τον ρόλο και είναι περήφανη που είναι ενεργό μέλος του Οργανισμού και του Συμβουλίου του.

Η Υφυπουργός υπογράμμισε την εξαίρετη συνεργασία όλων των αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Γραμματεία του Οργανισμού και κυρίως με τον Γενικό Γραμματέα και συνεχάρη τον κ. Lim για το έργο που διετέλεσε τα τελευταία οκτώ χρόνια για τον Οργανισμό και κυρίως για τη διεθνή ναυτιλία.

Η κα Χατζημανώλη συνεχάρη και τον κ. Dominguez για την εκλογή του στη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΔΝΟ και επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Κυπριακής Δημοκρατίας για συνέχιση και ενίσχυση της συνεργασίας αυτής, με στόχο τη θετική συμβολή της Κύπρου στις προσπάθειες του Οργανισμού για την επίτευξη των στόχων του.

Τέλος, η Υφυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Lim και τον κ. Dominguez για την αποδοχή της πρόσκλησής της να παρευρεθούν στο Συνέδριο Ναυτιλιακή Κύπρος 2023 τον Οκτώβριο στη Λεμεσό.

Η Υφυπουργός επεσήμανε ότι είναι μεγάλη τιμή για την Κύπρο να τους φιλοξενεί, και είναι επίσης μεγάλη τιμή που ο Γενικός Γραμματέας του ΔΝΟ συνεχίζει την παράδοση ως κύριος ομιλητής, η οποία καθιερώθηκε από το πρώτο Συνέδριο το 1989.

Αθήνα

Σήμερα, η Υφυπουργός Ναυτιλίας θα παρευρεθεί στη Γενική Συνέλευση της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών στην Αθήνα.

Στη Συνέλευση, η Υφυπουργός θα ενημερώσει τα μέλη για τις δράσεις και πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, ενώ θα ακολουθήσει δείπνο που θα παραθέσει η Ένωση προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας με προσκεκλημένους τη ναυτιλιακή κοινότητα της Ελλάδας και της Κύπρου.

Κατά την παραμονή της στην Αθήνα, η Υφυπουργός θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού, καθώς και με άλλα μέλη της πλοιοκτητικής κοινότητας, στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης και διαβούλευσης για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν την παγκόσμια ναυτιλία.

Το Σάββατο, η κ. Χατζημανώλη θα επισκεφθεί το Οικονομικό Κολλέγιο Αθηνών όπου θα ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις του, σε συνέχεια σχετικής πρόσκλησης και, όπως αναφέρει το Υφυπουργείο, θα συζητήσει το ενδιαφέρον που εκφράστηκε για επέκταση του Κολλεγίου στην Κύπρο με την ίδρυση παραρτήματος.