Σε τροχιά υλοποίησης μπήκε το μεγάλο έργο εξωραϊσμού των αντιπλημμυρικών καναλιών στα Λιβάδια Λάρνακας, που αποτελούσε πάγιο αίτημα του Δήμου εδώ και πολλά χρόνια προκειμένου να θωρακιστεί από τις πλημμύρες.

Την Παρασκευή ο Δήμος Λιβαδιών, σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρνακας, με τον οποίο θα ενωθεί στα πλαίσια της Μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκήρυξε διαγωνισμό για την πρώτη φάση του έργου που θα αγγίξει τα €3 εκατ.

Την ανακοίνωση έκανε ο Δήμος Λάρνακας, ενημερώνοντας πως οι κατασκευαστικές εργασίες θα ξεκινήσουν αρχές του 2024 με στόχο την αναβάθμιση της περιοχής από τον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα προς την λεωφ. Δημήτρη Χριστόφια, καθώς και της υποβαθμισμένης περιοχής των πρώην διυλιστηρίων, από την οποία μετακινήθηκαν οι εταιρείες πετρελαιοειδών.

Η μελέτη του έργου έγινε από το γραφείο Margarita Danou Architects. Η Α’ φάση του, που εκτιμήθηκε στα €2.859.000+ ΦΠΑ, αποσκοπεί στην αναβάθμιση και βελτίωση της ικανότητας του υφιστάμενου αντιπλημμυρικού καναλιού στον Δήμο Λιβαδιών, στο οποίο απορρέει σημαντική ποσότητα ομβρίων από την ενδοχώρα, ώστε να διοχετεύει τις πλημμυρικές παροχές προς τη θάλασσα.  

Η μελέτη προτείνει επίσης μια σειρά από εξωραϊστικά έργα, που θα ενταχθούν στη Β’ φάση του έργου, με την αρχική εκτίμηση για το κόστος τους να αγγίζει τα €4 εκατ. Συγκεκριμένα προτείνεται η δημιουργία χώρων πεζοπορίας, ποδηλατοδρομίας, δρόμοι για τροχάδην, χώροι ενδιάμεσης στάσης και χώροι εποχιακών εκδηλώσεων.