Νέες αποκαλύψεις από τον βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χρίστο Χριστοφίδη για την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο

Με οδηγίες της Προεδρίας, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, προχώρησε, πέρα του μισθού, και σε πληρωμή αποζημιώσεων στην αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο, Δόξα Κωμοδρόμου. Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, μιλώντας στο ΡΙΚ, προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις για το θέμα του μισθού της αναπληρώτριας κυβερνητική εκπροσώπου.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, κατήγγειλε ότι ο λόγος που ανακοινώθηκε «άρον άρον», όπως είπε, το αίτημα αποδέσμευσης του κονδυλίου, ήταν γιατί το Πανεπιστήμιο Κύπρου είχε ήδη αρχίσει να πληρώνει την κ. Κωμοδρόμου, τόσο το μισθό της όσο και τις υπερωρίες ως κρατικός αξιωματούχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καλούν Οδυσσέα για τις υπερωρίες της Δόξας

Όπως είπε ο κ. Χριστοφίδης, οι δικές του πληροφορίες αναφέρουν ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου στο οποίο εργοδοτείτο η Δόξα Κωμοδρόμου (και η οποία από την 1η Μαρτίου βρίσκεται στο Προεδρικό με το καθεστώς απόσπασης) προχώρησε στην καταβολή των αποζημιώσεων για υπερωρίες στην αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο, με οδηγίες της Προεδρίας, λαμβάνοντας διαβεβαιώσεις ότι τα χρήματα θα επιστραφούν στο πανεπιστημιακό ίδρυμα με την αποδέσμευση του κονδυλίου.

«Πρέπει να ελεγχθεί τόσο η νομιμότητα της πράξης αλλά και πλήγμα στους θεσμούς. Θα πρέπει να λογοδοτήσουν γιατί απέκρυψαν στοιχεία από τη Βουλή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοφίδης υποστηρίζοντας πως είναι «γι’ αυτό αποσύρθηκε το αίτημα άρον άρον, για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια».

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοφίδη το όλο θέμα θα τεθεί σήμερα ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών, στην παρουσία του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη.