Σε συνεχή επαφή με τον Αρχηγό της Αστυνομία βρίσκεται ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης σχετικά με τις διαδηλώσεις που γίνοται στην Κύπρο για τον Πόλεμο στο Ισραήλ. Φαινόμενα μίσους δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτά, ανέφερε ο Πρόεδρος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου Digital Agenda Cyprus και ερωτηθείς για το θέμα της ασφάλειας στη χώρα και κατά πόσο είναι σε επαφή με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως, «είμαστε σε συνεχή επαφή, γίνονται διαδηλώσεις, είναι αναφαίρετο δικαίωμα να γίνονται, είμαστε σε δημοκρατική χώρ. Από κει και πέρα εκδηλώσεις που προάγουν μίσος και που θα επιχειρηθεί να υπάρξει μίσος και δεδομένα επικίνδυνα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά».

Έχει ενημερωθεί, όπως σημείωσε για άλλες δύο (διαδηλώσεις) τις επόμενες μέρες, «χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή».

«Η Κύπρος είναι μια χώρα που φιλοξενεί και Ισραηλινούς και Παλαιστινίους και κόσμο από όλες τις χώρες της περιοχής, είμαστε μια δημοκρατική χώρα πρότυπο και δεν θα πρέπει οτιδήποτε να γίνει που θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες. Οι οδηγίες είναι ξεκάθαρες για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων», κατέληξε ο Πρόεδρος.