Πλάνο αστυνόμευσης αντίστοιχο με αυτό που ακολουθήθηκε στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, κατά την εκδήλωση διαμαρτυρίας Παλαιστινίων την περασμένη Κυριακή, θα εφαρμόσει το απόγευμα η αστυνομία έξω από την εβραϊκή συναγωγή στη Λάρνακα.

Στον χώρο προγραμματίστηκε για τις 5 το απόγευμα εκδήλωση αλληλεγγύης στο Ισραήλ και όπως ανακοίνωσε η Εβραϊκή Κοινότητα  σε αυτήν αναμένεται να παραστούν πρέσβεις και Κύπριοι αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχει ήδη καταρτιστεί σχέδιο αστυνόμευσης της περιοχής του Αγίου Λαζάρου, στην οποία βρίσκεται η εβραϊκή συναγωγή και σε αυτό θα συμμετάσχουν δεκάδες αστυνομικοί από διάφορά τμήματα της αστυνομίας. Στην περιοχή αναμένεται να κλείσουν δρόμοι και θα ελέγχονται οχήματα. Σημειώνεται πως στην εκδήλωση των Παλαιστινίων την Κυριακή, επιστρατεύτηκαν 200 αστυνομικοί, οι πλείστοι εκ των οποίων έφεραν αντιοχλαγωγική εξάρτηση.

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην μεγάλη σύναξη αλληλεγγύης και προσευχής υπέρ του Ισραήλ, έκανε ο Αρχιραββίνος της Κύπρου, Άριε Ζεέβ Ράσκιν, ο οποίος θα ηγηθεί της εκδήλωσης. «Καλούμε αύριο όλους τους φίλους μας στην Κύπρο να έρθουν στη συναγωγή για την εκδήλωση αλληλεγγύης. Δεν είναι θρησκευτική εκδήλωση, ούτε θα κάνουμε ό,τι έκαναν αυτοί που μαζεύτηκαν στις Φοινικούδες. Θα είναι μια εκδήλωση στην οποία όλοι είναι ευπρόσδεκτοι. Θα προσευχηθούμε στον Θεό να προστατεύσει το έθνος μας», ανέφερε στο philenews ο κ. Ράσκιν.

Κληθείς ν’ αναφέρει εάν θα προσευχηθούν και για τους αμάχους στην Γάζα, ανέφερε «θα προσευχηθούμε για όλους τους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Θα προσευχηθούμε στον Θεό για να προστατεύσει το Ισραήλ και την Κύπρο, επειδή τώρα όλοι αντιμετωπίζουμε τον ίδιο κίνδυνο. Η Χαμάς δεν είναι μόνο εναντίον του Ισραήλ, είναι εναντίον της Κύπρου, της Ελλάδας και όλων των Δημοκρατιών που πιστεύουν στην ειρήνη». Ο Αρχιραββίνος εξέφρασε για άλλη μια φορά τη δυσαρέσκειά του για τις εκδηλώσεις Παλαιστινίων στις Φοινικούδες. «Δεν έπρεπε να επιτραπεί σε αυτούς τους ανθρώπους να πανηγυρίζουν στις Φοινικούδες. Στη Γερμανία όσοι κάνουν συγκεντρώσεις και στέκονται δίπλα στη Χαμάς συλλαμβάνονται. Η Κύπρος πρέπει να είναι ξεκάθαρη σε αυτό, αλλιώς θ’ αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Ράσκιν μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς έφτασαν στην Κύπρο 2,500 Ισραηλινοί, οι οποίοι διαμένουν σε όλες τις πόλεις. Αρκετοί μάλιστα φιλοξενούνται, όπως είπε, σε σπίτια Κυπρίων. «Πολλές οικογένειες Κυπρίων φιλοξενούν οικογένειες από το Ισραήλ και πρέπει να εκφράσω τις ευχαριστίες μου τόσο σε αυτούς όσο και στους υπόλοιπους φίλους μας, όπως γιατρούς οι οποίοι εξετάζουν Ισραηλινούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας».