Προβληματισμός επικρατεί στο λιανικό εμπόριο καθώς οι καταναλωτές έχουν περιοριστεί στα απολύτως αναγκαία ενώ πλέον δεν προβαίνουν σε περιττά έξοδα.

Το παζάρι για την ώρα χαρακτηρίζεται μουδιασμένο με τους πολίτες να κάνουν δεύτερες σκέψεις για αγορές κυρίως σε ένδυση και υπόδηση. Οι συνεχόμενες αυξήσεις σε ηλεκτρικό και καύσιμα, σε συνδυασμό με την υπάρχουσα κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στο Ισραήλ, έχει επηρεάσει την ψυχολογία των καταναλωτών με αποτέλεσμα το λιανικό εμπόριο να πλέει σε αχαρτογράφητα νερά.

Μιλώντας στον «Φ» ο Γενικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου, Μάριος Αντωνίου, ανέφερε ότι οι καταναλωτές έχουν περιοριστεί στα αναγκαία εξηγώντας ότι από τα μέσα Σεπτεμβρίου όπου ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά αλλά και λόγω των αυξήσεων σε  ηλεκτρικό και καύσιμα, σε συνδυασμό με το τι συμβαίνει στη γύρω περιοχή, το παζάρι είναι αρκετά μουδιασμένο.«Οι καταναλωτές είναι πλέον επιφυλακτικοί στις αγορές τους και ο μήνας Οκτώβριος είναι αρκετά επηρεασμένος».

Σημείωσε ότι το παζάρι και ιδιαίτερα στη Λεμεσό είχε επηρεαστεί λόγω και των κρουαζιέρων που ακυρώθηκαν. «Αρκετοί Ισραηλινοί επιβάτες κρουαζιερόπλοιων, επέλεγαν να κάνουν αγορές σε διάφορα εμπορικά καταστήματα και αυτό έδινε μια ανάσα στην αγορά».

Γενικά, οι καταναλωτές έχουν περιοριστεί στα απολύτως αναγκαία και αυτό καταγράφεται στις υπεραγορές εξηγεί ο κ. Αντωνίου, υποστηρίζοντας ότι εκεί οι πολίτες ψάχνουν προσφορές και επιλέγουν κυρίως προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας τα οποία προσφέρουν πλέον όλες σχεδόν οι υπεραγορές.