Οικονομική στήριξη ζητούν τα κέντρα αναψυχής της Πάφου για να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν μετά την χειμερινή περίοδο αλλά και την μεγάλη ζημιά που έχουν υποστεί λόγω της πανδημίας, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου, Άγγελος Ονησιφόρου.

Σε καθημερινή βάση, είπε, δεχόμαστε πάρα πολλά  τηλεφωνήματα από συναδέλφους, που δηλώνουν ανήμποροι οικονομικά, να ανοίξουν και πάλι τις επιχειρήσεις τους, γεγονός που μας προβληματίζει ιδιαίτερα.

« Τρέχουν ενοίκια, ρεύμα, νερό, κοινωνικές ασφαλίσεις και άλλες φορολογίες με τους περισσότερους επιχειρηματίες του κλάδου μας να μην μπορούν να πληρώσουν», επεσήμανε, « αφού η πανδημία και τα κατά καιρούς διατάγματα, μας έχουν γονατίσει ως κέντρα αναψυχής. Πέραν του 70% των κέντρων αναψυχής της Πάφου έκλεισαν κατά τη χειμερινή περίοδο λόγω πολύ χαμηλού κύκλου εργασιών, αφού τουρισμός δεν υπήρχε αλλά και οι ντόπιοι και επισκέπτες είχαν περιοριστεί στα σπίτια τους».

Στέλνοντας το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ο κ. Ονησιφόρου, κάλεσε τα αρμόδια υπουργεία, την κυβέρνηση γενικότερα αλλά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δουν το μεγάλο αυτό πρόβλημα που έχει προκύψει και να παραχωρήσουν άμεσα, εφάπαξ χορηγία σε όλα τα κέντρα αναψυχής.

Βρισκόμαστε σε απόγνωση και επιβάλλεται να μας στηρίξουν οικονομικά γιατί συμβάλαμε και συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της οικονομίας, κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ.