Για τις 16 Νοεμβρίου αναβλήθηκε η έναρξη της δίκης ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου με κατηγορούμενο 34χρονο για την απόπειρα φόνου 31χρονου στο Ψάθι τα χαράματα της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου. Το δικαστήριο διέταξε όπως μέχρι τότε ο κατηγορούμενος παραμείνει υπό κράτηση.

Η απόπειρα φόνου έγινε στις πέντε τα χαράματα της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου, όταν ο κατηγορούμενος έριξε δύο πυροβολισμούς με το κυνηγετικό του εναντίον του 31χρονου, την στιγμή που ο τελευταίος έφθασε έξω από την οικία του και στάθμευε το όχημα του. Ο 34χρονος είχε σταθμεύσει εντός του προαύλιου χώρου της οικίας του θύματος και τον ανέμενε, σύμφωνα με τις αρχές.

Τους πυροβολισμούς αντιλήφθηκαν αμέσως οι οικείου του θύματος, που έσπευσαν στην αυλή και βρήκαν αιμόφυρτο τον 31χρονο. Τον μετέφεραν με το όχημα του στο Νοσοκομείο Πάφου, από όπου μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Ο δράστης των πυροβολισμών ακινητοποιήθηκε επί τόπου από συγγενικά πρόσωπα του θύματος και στη συνέχεια τον παρέδωσαν στην Αστυνομία μαζί με το όπλο που χρησιμοποίησε κατά την ώρα του επεισοδίου.

Ο 34χρονος ανακρινόμενος παραδέχθηκε την πράξη, αποδίδοντας την σε διαφορές προσωπικού χαρακτήρα που είχε με τον 31χρονο.