Πολύ σοβαρές διαστάσεις προσέλαβε η προσωπική αντιπαράθεση δύο προσώπων στην επαρχία Πάφου.

Μετά από διαπληκτισμό που φαίνεται να είχαν σε κέντρο διασκέδασης το βράδυ του Σαββάτου, λόγω προσωπικών διαφορών, την αυγή σήμερα η υπόθεση μετατράπηκε σε απόπειρα φόνου, μετά από πυροβολισμούς του ενός εναντίον του άλλου, με αποτέλεσμα το θύμα να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και ο θύτης των πυροβολισμών να συλληφθεί από την Αστυνομία.

Το επεισόδιο διαδρματίσθηκε στις πέντε τα χαράματα στο χωριό Ψάθι της επαρχίας Πάφου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, 34χρονος πυροβόλησε με το κυνηγετικό του όπλο ένα 31χρονο έξω από την οικία του.

Οι δύο από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που κατέχει η Αστυνομία είχαν πρόσφατα προσωπικές διαφορές οι οποίες οδήγησαν και σε λεκτικό επεισόδιο το προηγούμενο βράδυ κατά την τυχαία συνάντηση τους σε κέντρο αναψυχής της Πάφου.

Όπως φαίνεται από τις έρευνες στη σκηνή, ο φερόμενος δράστης είχε σταθμεύσει το όχημα του έξω από την οικία του 31χρονου τον οποίο ανέμενε. Έριξε δύο πυροβολισμούς με το κυνηγετικό του ενώ ο 31χρονος βρισκόταν ακόμη μέσα στο όχημα του, γεγονός που οι εξεταστές της υπόθεσης θεωρούν ότι αποδείχθηκε καθοριστικό αφού το μπροστινό τζάμι μέσα από το οποίο βλήθηκε το θύμα, μείωσε την ταχύτητα με την οποία δέχθηκε τα σφαιρίδια.

Μετά τον πυροβολισμό, ο 31χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πάφου και από εκεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Ο δράστης των πυροβολισμών ακινητοποιήθηκε επί τόπου από συγγενικά πρόσωπα του 31 χρόνου και στη συνέχεια τον παρέδωσαν στην Αστυνομία μαζί με το όπλο που χρησιμοποίησε κατά την ώρσα του επεισοδίου.

Ανακρινόμενος ο 34χρονος φέρεται να παραδέχθηκε την πράξη του και έδωσε διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται. Τέθηκε υπό κράτηση και οι εξετάσεις συνεχίζονται.

Ο 34χρονος ο οποίος θεωρείται ύποπτος για την απόπειρα φόνου που έγινε τα χαράματα σήμερα στο Ψάθι, τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση. Ο 34χρονος προσήχθη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου το οποίο και έκανε αποδεκτό το αίτημα της Αστυνομίας για οκταήμερη κράτηση του προκειμένου να ολοκληρωθούν οι αστυνομικές έρευνες.