Θετικά εξελίσσεται σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς η κατάσταση της υγείας του 31χρονου ο οποίος ήταν το θύμα της απόπειρας φόνου που διενεργήθηκε τα χαράματα της Κυριακής στο χωριό Ψάθι της επαρχίας Πάφου.

Ο τραυματίας, που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, έχει πλέον διαφύγει τον κίνδυνο και η κατάσταση του εξελίσσεται με ικανοποιητικό τρόπο, αν και θα χρειασθεί αρκετό διάστημα για να επανέλθει πλήρως σύμφωνα με τους γιατρούς.

Στην πλευρά των αστυνομικών ερευνών η Αστυνομία Πάφου έχει ολοκληρώσει τις επιτόπιες έρευνες, την συλλογή τεκμηρίων και την λήψη καταθέσεων για τα γεγονότα που διαδραματίσθηκαν στον προαύλιο χώρο της κατοικίας του θύματος.

Από τις έρευνες αυτές, δήλωσαν στον «Φ» αστυνομικές πηγές προκύπτει ότι ο 31χρονος σώθηκε ουσιαστικά, παρά την εγγύτητα των πυροβολισμών, από το γεγονός ότι ήταν ακόμη εντός του οχήματος και βλήθηκε πρώτα ο υαλοθώρακας του οχήματος του, αλλά και από το γεγονός όπως διαπιστώθηκε από τις εξετάσεις του όπλου του 34χρονου δράστη, ότι τα σκάγια στο όπλο δεν ήταν από το πλέον δυνατά που χρησιμοποιούνται.

Ο ίδιος ο 34χρονος, ο οποίος τελεί υπό οκταήμερη κράτηση από την πρώτη μέρα της απόπειρας με απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, έχει παραδεχθεί ανακρινόμενος στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου την εμπλοκή του στην απόπειρα και φέρεται να επέδωσε την πράξη του στα όσα προηγήθηκαν με τον 31χρονο και την αντιπαράθεση που είχε αναπτυχθεί μεταξύ τους το τελευταίο διάστημα.

Η απόπειρα φόνου έγινε στις πέντε τα χαράματα της Κυριακής, όταν ο φερόμενος ως δράστης έριξε δύο πυροβολισμούς με το κυνηγετικό του εναντίον του 31χρονου, την στιγμή που ο τελευταίος έφθασε έξω από την οικία του και στάθμευε το όχημα του. Ο 34χρονος είχε σταθμεύσει εντός του προαύλιου χώρου της οικίας του θύματος και τον ανέμενε, σύμφωνα με τις αρχές.

Τους πυροβολισμούς αντιλήφθηκαν αμέσως οι οικείου του θύματος, που έσπευσαν στην αυλή και βρήκαν αιμόφυρτο τον 31χρονο. Τον μετέφεραν με το όχημα του στο Νοσοκομείο Πάφου, από όπου μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Ο δράστης των πυροβολισμών ακινητοποιήθηκε επί τόπου από συγγενικά πρόσωπα του θύματος και στη συνέχεια τον παρέδωσαν στην Αστυνομία μαζί με το όπλο που χρησιμοποίησε κατά την ώρα του επεισοδίου.