Με σκοπό την προώθηση τη διεθνούς συνεργασίας σε Ευρώπη και Ασία, σε θέματα κυβερνοασφάλειας, πραγματοποιείται μεταξύ 28 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου στην Λεμεσό το συνέδριο ITU Europe & Asia-Pacific Interregional CyberDrill από τον οργανισμό International Telecommunication Union (ITU) και την Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας (ΑΨΑ) Κύπρου.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της ΑΨΑ σκοπός του συνεδρίου είναι να ενώσει την κοινότητα της κυβερνοασφάλειας και να προωθήσει τη διεθνή συνεργασία σε Ευρώπη και Ασία.

Όπως αναφέρεται, την τελευταία δεκαετία, η ITU διεξήγαγε τριάντα τέσσερα CyberDrills, με συμμετοχή περισσότερων από 120 χωρών με  στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο αλλά και την συνεργασία, ανταλλαγή πληροφοριών και ανάπτυξη συζητήσεων επί των επίκαιρων ζητημάτων Κυβερνοασφάλειας, καθώς επίσης και την συνεισφορά προς τις Εθνικές Ομάδες Αντιμετώπισης (CSIRTs). Τα ITU CyberDrills φιλοξενούνται σε παγκόσμιο, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο και είναι η δεύτερη φορά που διοργανώνεται στην Κύπρο, καθώς είχε διεξαχθεί και το 2018.

Στην έναρξη του  Συνεδρίου, θα απευθύνει χαιρετισμό ο Επίτροπος Επικοινωνιών, Γιώργος Μιχαηλίδης, ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Φίλιππος Χατζηζαχαρίας, και ο Επικεφαλής του Γραφείου Ευρώπης της ITU  Jaroslaw Ponder.

Επίσης  κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν εκπαιδεύσεις καθώς και ασκήσεις  στον κυβερνοχώρο οι οποίες θα αναδείξουν  τον κρίσιμο ρόλο των εθνικών και άλλων σχετικών Ομάδων Αντιμετώπισης (CSIRTs), στην οικοδόμηση ανθεκτικότητας στον κυβερνοχώρο και στη διαφύλαξη της υποδομής πληροφοριών ζωτικής σημασίας.