Συνέχεια στην κόντρα που ξέσπασε για την αποπαγοποίηση 400 θέσεων πρώτου διορισμού έδωσε σήμερα η Κυβέρνηση.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης εξέφρασε έκπληξη για τις τοποθετήσεις του ΔΗΣΥ, καθώς -όπως εξήγησε- τις συγκεκριμένες θέσεις τις είχε εγκρίνει ο ΔΗΣΥ στον κρατικό προϋπολογισμό του 2023, καθώς και στους προϋπολογισμούς των Ημικρατικών Οργανισμών.

«Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι πως ο ΔΗΣΥ διαφωνεί με αυτό που έχει υποβάλει και έχει ψηφίσει» τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Την ίδια ώρα, ο κ. Λετυμπιώτης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο που είχε καταθέσει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη και με το οποίο καταργούνται οι απαγορεύσεις στις προσλήψεις για θέσεις πρώτου διορισμού, τονίζοντας πως η υφιστάμενη Κυβέρνηση το απέσυρε.

«Η συζήτηση που γίνεται σήμερα, εάν περνούσε το νομοσχέδιο που είχε καταθέσει η προηγούμενη Κυβέρνηση, δεν θα γινόταν καν. Η αποπαγοποίηση θέσεων από τη Βουλή είναι κάτι που τα τελευταία χρονιά γίνεται στα πλαίσια των δημοσιονομικών δυνατότητων του κράτους και είναι θέσεις που δεν προνοούν επιπρόσθετο κόστος για το κράτος και έχουν συμπεριληφθεί στους προϋπολογισμούς του κράτους» τόνισε.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επανέλαβε την προσήλωση της Κυβέρνησης σε νέο πλεονασματικό προϋπολογισμού. «Με την ίδια υπευθυνότητα και νηφαλιότητα θα προχωρήσουμε και με την ίδια συνέπεια θα λαμβάνουμε αποφάσεις» κατέληξε.