Δεν υφίσταται η απόφαση του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών για διορισμό του Παύλου Ιωάννου στη θέση του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο διορίστηκε πρόσφατα, αποφάσισε να κινήσει ξανά τη διαδικασία για πλήρωση της θέσης του Επιτρόπου, η οποία είναι κενή από τον περασμένο Ιούλιο.

Κατά τη σημερινή συζήτηση του προϋπολογισμού του Φορέα στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα (ΔΣ) Αυγή Χρυσοστόμου Λαπαθιώτη, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, είπε πως το προηγούμενο ΔΣ είχε υποβάλει πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο για επαναδιορισμό του Παύλου Ιωάννου στη θέση Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου αλλά το Υπουργικό δεν έχει πληρώσει τη θέση.

«Το Υπουργικό Συμβούλιο μας είπε πως δεν έγινε διορισμός γιατί έχει παρέλθει ο χρόνος», ανέφερε. Εξήγησε ότι η προηγούμενη απόφαση του ΔΣ κρίθηκε, μετά από γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, ότι έπασχε νομικά, ειδικά για το ζήτημα των προηγούμενων θητειών του κ. Ιωάννου.

Η Νομική Υπηρεσία στη γνωμάτευσή της είχε αναφέρει πως δεν ήταν εφικτό να επαναδιοριστεί ο Παύλος Ιωάννου, καθώς βάσει του νόμου κάποιος μπορεί να βρίσκεται στην θέση του Επιτρόπου μόνο για δύο θητείες και όχι και για Τρίτη, όπως ο κ. Ιωάννου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένει από το νέο ΔΣ να νέα εισήγηση για τον διορισμό. Μέσα στον Φεβρουάριο  θα συνέλθει το ΔΣ για να αποφασίσει τη διαδικασία που θα ακολουθήσει για να προβεί σε επιλογή-εισήγηση. Είτε θα προχωρήσει στην προκήρυξη της θέσης, κάτι που είχε κάτι και το προηγούμενο ΔΣ, προτείνοντας στον Υπουργό Οικονομικό νέο όνομα, είτε θα προχωρήσει σε απευθείας εισήγηση συγκεκριμένου ονόματος, για το οποίο τον τελικό λόγο θα έχει το Υπουργικό Συμβούλιο. «Το νέο ΔΣ να κινήσει νέα διαδικασία για την πλήρωση θέση Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, σε περίπτωση που είναι θετικό  το υπουργείο Οικονομικών» κατέληξε η κ. Λαπαθιώτη.