Εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα πέτυχε η CNP Cyprus μέσα στο 2023, παρά τη συνεχιζόμενη πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία, την πολεμική διένεξη στη Μέση Ανατολή και τη συνολική διεθνή αβεβαιότητα. Ο CEO του Ομίλου, Τάκης Φειδία, επισημαίνει στον Φιλελεύθερο ότι «πετύχαμε αύξηση στη συνολική παραγωγή ασφαλίστρων κατά 16%» και «μπορέσαμε να ξεπεράσουμε τους στόχους που είχαν τεθεί από τη μητρική μας εταιρεία CNP ASSURANCES».

Προσβλέπει, μας είπε, σε μια εξίσου παραγωγική χρονιά το 2024, με τις ενδείξεις, όπως αναφέρει, να είναι πολύ ικανοποιητικές.

Αναφορικά με τις πληροφορίες για επενδυτικό ενδιαφέρον σε σχέση με τη CNP Cyprus, ο κ. Φειδία επισημαίνει ότι «ένας τέτοιος όμιλος, με συνεχιζόμενα πολύ θετικά επιχειρησιακά, λειτουργικά και οικονομικά αποτελέσματα, αποτελούσε και αποτελεί -διεθνώς- ισχυρή ελκυστική επενδυτική επιλογή». Διαβεβαιώνει, δε, τις χιλιάδες των πελατών του ομίλου ότι «παραμένουμε προσηλωμένοι στην αποστολή μας, να προσφέρουμε ασφάλεια και σιγουριά σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους».

Δόθηκε η εντύπωση πρόσφατα, μετά από δημοσιεύματα, ότι ο Όμιλος CNP Cyprus διάγει μια μεταβατική περίοδο, αναμένοντας εξελίξεις ως προς το ιδιοκτησιακό του καθεστώς και τη σχέση του με τη μητρική εταιρεία στη Γαλλία. Επηρέασε αυτό καθόλου τις εταιρείες σας, ως προς τις εργασίες τους και τις υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους;

Ας δούμε πρώτα απ’ όλα τη θέση του ομίλου και των εταιρειών του στην Κύπρο, μέσα από μια πολύ σύντομη ιστορική αναδρομή. Έχουμε διανύσει μια «χρυσή» δεκαετία, παρά τις αντίξοες συνθήκες της οικονομικής κρίσης και των επακόλουθων γεγονότων με το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας. Οι εταιρείες του Ομίλου, CNP CYPRIALIFE και CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, έχουν κατακτήσει, για συνεχόμενες χρονιές, την πρώτη θέση στην παραγωγή νέων ασφαλίστρων ζωής και ασφαλίστρων γενικού κλάδου αντίστοιχα.

Αυτό είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής που έχει χαραχθεί και της σκληρής κοινής προσπάθειας τής ιδιαίτερα ικανής διευθυντικής μας ομάδας, των εξειδικευμένων επαγγελματιών – εργαζομένων μας και του κορυφαίου δικτύου των ασφαλιστικών μας συμβούλων σε όλη την Κύπρο. Δίκτυο που διακρίνεται για την επαγγελματική του δύναμη, την ποιότητα, την εκπαίδευση και την αφοσίωση στην επίτευξη (μα και υπέρβαση) στόχων.

Είναι λοιπόν προφανές ότι ένας τέτοιος όμιλος, με συνεχιζόμενα πολύ θετικά επιχειρησιακά, λειτουργικά και οικονομικά αποτελέσματα, αποτελούσε και αποτελεί -διεθνώς- ισχυρή ελκυστική επενδυτική επιλογή. Εμείς παραμένουμε προσηλωμένοι στην αποστολή μας, να προσφέρουμε ασφάλεια και σιγουριά σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Νιώθουμε καθημερινά την ευθύνη της εμπιστοσύνης των ασφαλισμένων μας και της ανταπόκρισης στις ανάγκες και προσδοκίες τους. Είμαστε, λοιπόν, προσηλωμένοι στους στρατηγικούς μας στόχους που δεν είναι άλλοι από την ανάπτυξη των εργασιών μας, την ενδυνάμωση της τεχνολογίας μας και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών μας.

Το 2023 και οι προοπτικές για το 2024

Πώς αποτιμάτε τα αποτελέσματα του Ομίλου μέσα στο 2023 και με ποιες προοπτικές εισήλθε ο Όμιλος CNP CYPRUS στο 2024. Θα είναι διαφορετικό το τρέχον έτος για την ασφαλιστική αγορά και γενικότερα για την κυπριακή οικονομία;

O Όμιλος CNP CYPRUS έχει ηγετική παρουσία στην Κύπρο με τις εταιρείες του CNP CYPRIALIFE και CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ενώ και στην Ελλάδα δραστηριοποιείται στους Κλάδους Ζωής, Ατυχημάτων και Υγείας με την εταιρεία του CNP ZΩΗΣ, που διαθέτει πολυετή εμπειρία στον ελληνικό ασφαλιστικό χώρο και με την CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ (Υπ/μα Ελλάδας) στο Γενικό Κλάδο.

Αναφορικά με τα οικονομικά στοιχεία του Ομίλου CNP CYPRUS για το 2023 και παρά τη συνεχιζόμενη πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία, έναν ακόμα πόλεμο στη γειτονιά μας, και τη συνολική διεθνή αβεβαιότητα, σημειώσαμε εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα. Ειδικότερα πετύχαμε αύξηση στη συνολική παραγωγή ασφαλίστρων κατά 16%. Τα ετήσια ασφάλιστρα, για το 2023, ανέρχονται στα €236 εκ., συγκριτικά με €203,9 εκ. το προηγούμενο έτος. Με κοινή προσπάθεια μπορέσαμε να ξεπεράσουμε τους στόχους που είχαν τεθεί από τη μητρική μας εταιρεία CNP ASSURANCES. Με άξονα την υλοποίηση της στρατηγικής μας, για το 2024, προσβλέπουμε σε μια αντίστοιχα παραγωγική χρονιά και οι ενδείξεις μέχρι τώρα είναι πολύ ικανοποιητικές.

Σχετικά με την κυπριακή οικονομία, η δική μας εκτίμηση είναι για ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 3%, αναθεωρημένο προς το καλύτερο σε σχέση με τις προβλέψεις του ΔΝΤ. Σε αυτό το περιβάλλον και με προϋπόθεση να μην παρουσιαστεί κάποια μεγάλης κλίμακας εξωγενής κρίση, αναμένεται περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών για την ασφαλιστική βιομηχανία της Κύπρου, με αυξητική τάση για ζήτηση ασφαλιστικών προϊόντων, τόσο στον κλάδο ζωής όσο και στον γενικό κλάδο. Επιπλέον, η άνοδος των επιτοκίων συμβάλλει στην καλύτερη απόδοση των επενδυτικών ασφαλιστικών ταμείων και στη δημιουργία νέων πρωτοποριακών αποταμιευτικών προϊόντων.

Υπάρχει μια συζήτηση που κρατά χρόνια στην Κύπρο, αναφορικά με την τάση ή όχι των Κυπρίων να είναι υποασφαλισμένοι, είτε σε προσωπικό-οικογενειακό επίπεδο, είτε σε επαγγελματικό. Πώς αξιολογείτε σήμερα τη σχέση των Κυπρίων και των επιχειρήσεων με την ασφαλιστική αγορά και τις υπηρεσίες της;

Η έννοια της ασφάλειας ωριμάζει ολοένα και περισσότερο στη συνείδηση των Κυπρίων καταναλωτών και, υπό αυτή τη θεώρηση, έχει βελτιωθεί το επίπεδο ασφαλισιμότητας στην Κύπρο. Μέσα σε ένα περιβάλλον με πολύ ορατές τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, οι πολίτες είναι πλέον πιο ευαισθητοποιημένοι στην προστασία της περιουσίας τους από φυσικές καταστροφές. Ενώ και στον κομβικό τομέα της υγείας, νέα σχέδια δίνουν τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους για εξατομικευμένες, ποιοτικές υπηρεσίες στα καλύτερα ιατρικά κέντρα παγκοσμίως. Όμως, παρά την πρόοδο που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια, παραμένει η υποασφάλιση στον τόπο μας.

Ας σημειωθεί πως η αναλογία συμμετοχής της παραγωγής ασφαλίστρων στο ΑΕΠ, είναι γύρω στο 4.2%-4.3%, ποσοστό πρακτικά αμετάβλητο τα τελευταία είκοσι χρόνια. Ελπίζουμε ότι, βήμα-βήμα, η αύξηση της ασφαλιστικής συνείδησης θα μας φέρει πιο κοντά στο μέσο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η ασφάλιση στην εποχή μας είναι κάτι περισσότερο από ένας σημαντικός θεσμός που συμπληρωματικά καλύπτει ανάγκες της καθημερινότητας. Η ασφάλιση αποτελεί πλέον αγαθό που επιβάλλεται να είναι διαθέσιμο σε όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους. Είναι μια επιλογή ευθύνης για προστασία απέναντι σε κάθε μορφής απρόοπτο. Και όσο μεγαλώνει η ασφαλιστική συνείδηση, τόσο γίνεται και πιο ξεκάθαρη η πρόκληση για τις επιχειρήσεις του κλάδου: να είναι περισσότερο πελατοκεντρικές, εξελίσσοντας διαρκώς την εμπειρία πελάτη που παρέχουν. Συνδυάζοντας την επαγγελματική ακεραιότητα, την οικονομική δύναμη και φερεγγυότητα, μαζί με την ανθρώπινη κατανόηση, προσέγγιση και ευαισθησία.

Ανταγωνιστής η ανασφάλεια

Υπάρχει κάποιος τομέας ασφάλισης στον οποίο θεωρείτε πως ο Όμιλος CNP CYPRUS και οι εταιρείες του διατηρούν συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών τους;

Ο πιο «σκληρός» ανταγωνιστής μας είναι η ανασφάλεια στη ζωή των ανθρώπων, είτε αυτή έχει να κάνει με θέματα υγείας, αξιοπρεπούς διαβίωσης, είτε και περιουσίας. Γι’ αυτό λοιπόν υπάρχουμε, για να προσφέρουμε ασφάλεια και σιγουριά εκεί που πρέπει, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να προσηλωθούν, απερίσπαστοι, σε άλλες δημιουργικές πτυχές της ζωής τους. Ένα σημείο στο οποίο στον Όμιλο CNP CYPRUS και στις εταιρείες μας έχουμε επικεντρωθεί και μας διαφοροποιεί, ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, στην αγορά, είναι η επένδυση στην καινοτομία και στον ψηφιακό μετασχηματισμό μέσα από τον οποίο επιτυγχάνουμε συνεχή λειτουργική εξέλιξη και βελτίωση της εξυπηρέτησης και των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πελάτες μας.

Στον κλάδο ζωής, έχουμε αναπτύξει το ειδικό εργαλείο ανάλυσης αναγκών πελάτη που προσδιορίζει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τις ασφαλιστικές ανάγκες των πελατών και τις προτεραιοποιεί, ώστε ο ασφαλιστικός μας σύμβουλος να εισηγηθεί τα κατάλληλα προϊόντα για την κάθε ανάγκη, λαμβάνοντας υπόψη και την οικονομική δυνατότητα του πελάτη μας. Στον γενικό κλάδο, είμαστε ο μοναδικός ασφαλιστικός όμιλος με τμήμα επιθεώρησης κινδύνων που συμβουλεύει προενεργητικά (proactively) τους επιχειρηματικούς πελάτες μας για τα μέτρα που πρέπει να λάβουν ώστε να αποφύγουν πιθανούς κινδύνους. Συνολικά δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στη διασφάλιση της ολιστικής εμπειρίας πελάτη, με υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης σε κάθε σημείο επαφής του μαζί μας και για κάθε ασφαλιστική του ανάγκη.

Μόνιμος Έφορος Ασφαλιστικών Εταιρειών και το φαινόμενο της ασφαλιστικής απάτης

Ποια είναι τα κυριότερα προβλήματα, κ. Φειδία, που αντιμετωπίζει σήμερα ο ασφαλιστικός κλάδος στην Κύπρο;

Ένα βασικό ζητούμενο στον ασφαλιστικό τομέα, στην Κύπρο, είναι να υπάρξει διορισμός μόνιμου Εφόρου Ασφαλιστικών Εταιρειών. Και αυτό γιατί οι συνεχόμενες αλλαγές προσωρινών εφόρων, δημιουργούν προβλήματα συνέχειας και σταθερότητας στο κανονιστικό περιβάλλον. Για τις επιχειρήσεις του ασφαλιστικού κλάδου ο δρόμος είναι ξεκάθαρος: συνεχής ψηφιακός λειτουργικός μετασχηματισμός, υιοθέτηση τεχνολογιών αιχμής, εξέλιξη της τεχνογνωσίας και των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, επένδυση στην καινοτομία, προσαρμογή σε εξατομικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται καλύτερα στις απαιτήσεις των ασφαλισμένων και προσφέρουν ολιστική εμπειρία ποιοτικής εξυπηρέτησης, πάντα όλα αυτά με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Είναι υπαρκτό και σοβαρό πρόβλημα για τις ασφαλιστικές εταιρείες η διεκδίκηση αποζημιώσεων από πελάτες που παραποιούν πραγματικά γεγονότα και συνθήκες ατυχημάτων, φτάνοντας κάποτε και στα όρια της προσπάθειας εξαπάτησης; Είναι συχνά τέτοια φαινόμενα;

Η ασφαλιστική απάτη είναι παγκόσμιο φαινόμενο και άρα είναι υπαρκτό πρόβλημα και στην Κύπρο. Αυτό που είναι σημαντικό είναι η ύπαρξη διαδικασιών και θεσμών, τόσο σε επίπεδο εταιρειών, αλλά και στο επίπεδο του κράτους, ώστε να αντιμετωπισθεί το θέμα. Στον κλάδο ζωής και υγείας είναι σημαντικό να αναφέρουμε τη σημασία να συμπληρώνεται σωστά και με κάθε λεπτομέρεια το ιατρικό ιστορικό του πελάτη, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις στο μέλλον, με απαιτήσεις που να μην είναι καλυπτόμενες λόγω απόκρυψης ιατρικών δεδομένων κατά τη σύναψη της ασφάλισης.

Η ασφάλεια είναι ένα πολύ σημαντικό περιουσιακό στοιχείο και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι είμαστε ασφαλισμένοι σωστά. Η ουσία πάντως βρίσκεται στη συνειδητοποίηση της σημαντικότητας της ασφάλισης στην εποχή μας. Μία πράξη κοινωνικής ευθύνης, για την ιδιωτική και οικογενειακή ζωή και υγεία, την επιχειρηματική λειτουργία και συνέχεια, την προστασία της περιουσίας, την αξιοπρεπή διαβίωση.  Για όλα αυτά η ασφάλιση προσφέρει τη σιγουριά που όλοι έχουμε ανάγκη.

Κλιματική κρίση και τιμολόγηση κινδύνων

Σε ποιο βαθμό η κλιματική κρίση και τα όλο και συχνότερα έντονα καιρικά φαινόμενα, χειμώνα και καλοκαίρι, αλλάζουν το πλάνο δράσης των ασφαλιστικών εταιρειών και το περιεχόμενο των συμβολαίων που προσφέρουν; Προφανώς μέσα σε συνθήκες ταχείας αλλαγής των κλιματικών συνθηκών, οι ανάγκες ασφάλισης είναι περισσότερες, αλλά και τα ενδεχόμενα ανάγκης για αποζημιώσεις επίσης πιο πολλά.

Η κλιματική αλλαγή έχει ευαισθητοποιήσει τους πολίτες πάνω σε θέματα ασφάλισης, με τις ανάγκες να αυξάνονται συνεχώς. Σε λειτουργικό επίπεδο, η τιμολόγηση των κινδύνων προσαρμόζεται ανάλογα, όσο το ρίσκο των καταστροφικών γεγονότων μεγαλώνει. Αν ενταθεί η συχνότητα των ακραίων φυσικών φαινομένων, με επακόλουθες τις επιπτώσεις και μεγάλης έκτασης ζημιές, τότε ενδέχεται η τιμολόγηση για κάποιους κινδύνους να αυξηθεί σε επίπεδο που να είναι οικονομικά ασύμφορη. Είναι λοιπόν σημαντικό να ενσωματωθεί στον τρόπο ζωής και λειτουργίας μας η προληπτική δράση και να γίνεται η κατάλληλη προετοιμασία, ώστε να περιορίζονται -στο μέτρο του δυνατού- οι αρνητικές συνέπειες. Η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία.

Προσαρμογές αλλά όχι διακοπές συμβολαίων

Η λειτουργία του ΓεΣΥ τελικά πόσο επηρέασε και πώς τις ασφαλιστικές εταιρείες και ειδικότερα τη δική σας, ως προς τον κλάδο της ασφάλισης υγείας; Διακόπηκαν πολλά συμβόλαια, συμφωνήθηκαν νέα με νέους όρους και υπηρεσίες; Τι ζητά σήμερα ο πελάτης από ένα ιδιωτικό ασφαλιστήριο υγείας;

Παρά την εφαρμογή του ΓεΣΥ, μιας μεγάλης μεταρρύθμισης με ισχυρό κοινωνικό αντίκρισμα, στον Όμιλό μας δεν έχουν σημειωθεί διακοπές συμβολαίων στον κλάδο ασφάλισης υγείας. Σε ορισμένους ασφαλισμένους έχουν γίνει προσαρμογές στα ποσά της απαλλαγής, όπως προβλέπεται από τα συμβόλαιά τους.

Η ουσία είναι πως ο πελάτης θέλει να νιώθει πως μπορεί να εξυπηρετηθεί άμεσα και αποτελεσματικά, για κάθε θέμα σχετικό με την υγεία του, όσο σοβαρό κι αν είναι αυτό, όπου επιθυμεί στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Πάντα με πρόσβαση στις καλύτερες ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες, σε κορυφαία ιατρικά κέντρα.