Τη δεύτερη προκήρυξη του σχεδίου χορηγιών για δημιουργία, εκσυγχρονισμό και ψηφιακή αναβάθμιση μονάδων μεταποίησης ή και εμπορία γεωργικών προϊόντων, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, ανακοίνωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου, την Τετάρτη

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παπαναστασίου ανέφερε ότι ενέκριναν, κατόπιν πρότασης του Υπουργείου του, τη δεύτερη προκήρυξη του σχεδίου χορηγιών για δημιουργία, εκσυγχρονισμό και ψηφιακή αναβάθμιση μονάδων μεταποίησης ή και εμπορία γεωργικών προϊόντων.

Το Σχέδιο εμπίπτει στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, για την περίοδο 2021-2026 και αφορά €25 εκατομμύρια, πρόσθεσε. Είπε ότι το Σχέδιο αυτό στοχεύει στη στήριξη υφισταμένων και νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως αυτές ορίζονται σε παράρτημα το οποίο μπορούν να δουν οι ενδιαφερόμενοι στον οδηγό ο οποίος θα είναι διαθέσιμος αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαναστασίου, στην πρώτη προκήρυξη είχαν εξοικονομηθεί περίπου €3 εκατομ. το οποία θα χρησιμοποιηθούν σε αυτή τη δεύτερη προκήρυξη.

Σημείωσε ότι οι αιτήσεις μπορούν να συμπληρωθούν από δικαιούχους μόνο μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου είπε ότι δεν αφορά κατ’ ανάγκη μόνο εταιρείες αλλά και συνεταιρισμούς, ενώ το Σχέδιο θα καλύπτει και μελισσοκόμους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Υπουργείο, είπε.