Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο την Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024, πραγματοποίησε Ημερίδα απευθυνόμενη προς τις εταιρίες-Μέλη του, σε σχέση με το ρυθμιστικό πλαίσιο που διέπει το Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών της ΕΕ “EU ETS” το οποίο μπήκε σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου 2024, και εξέτασε τις υποχρεώσεις που αυτό επιβάλλει στις ναυτιλιακές εταιρείες.

Η Ημερίδα ξεκίνησε με μια παρουσίαση από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ως η Διοικούσα Αρχή του EU ETS στην Κύπρο, σχετικά με τη συμμόρφωση στους σχετικούς Κοινοτικούς Κανονισμούς καθώς και με μια συνεδρία ερωταπαντήσεων. Στην συνέχεια, ακολούθησαν ομαδικές συναντήσεις μεταξύ συμμετεχόντων και παρόχων υπηρεσιών, Μέλη του Επιμελητηρίου, οι οποίοι παρουσίασαν σχετικές λύσεις στις προκλήσεις που προκύπτουν από την εφαρμογή του EU ETS.

Η όλη Ημερίδα ήταν πολύ ενημερωτική και με μεγάλη συμμετοχή, συγκεντρώνοντας εκπροσώπους από επτά παρόχους υπηρεσιών και περισσότερα από εκατό στελέχη, προερχόμενα από της εταιρίες-Μέλη του Επιμελητηρίου.