Το Υπουργείο Οικονομικών έχει απευθύνει πρόσκληση στα κοινοβουλευτικά κόμματα σε σύσκεψη στο υπουργείο την Παρασκευή 5 Απριλίου, ώστε να αναλυθούν σε στελέχη της ηγεσίας τους τα δύο προσχέδια νομοσχεδίων που έχει αποστείλει το υπουργείο στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο, αναφορικά με τη διαχείριση/κατάργηση των πολλαπλών συντάξεων σε κρατικούς αξιωματούχους αλλά και τον καθορισμό του 65ου έτους ως συντάξιμου χρόνου για όλους τους αξιωματούχους, αντί το 60ό έτος που ισχύει σήμερα για βουλευτές, υπουργούς και άλλους.

Την πληροφορία για την ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών την προσεχή Παρασκευή ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, στη διάρκεια σημερινής συνέντευξής του στην εκπομπή Alpha Καλημέρα.

Θεωρείται απομακρυσμένο το ενδεχόμενο ο νομοτεχνικός έλεγχος των δύο νομοσχεδίων και η έγκρισή τους από το Υπουργικό Συμβούλιο και τη Βουλή να γίνει πριν τη διακοπή των εργασιών του Κοινοβουλίου ενόψει των εκλογών του Ιουνίου. Συνεπώς, από τα αποτελέσματα των εκλογών θα αναδειχθούν νέοι αξιωματούχοι, οι οποίοι θα επωφεληθούν από το ισχύον καθεστώς.