Όλο και περισσότερο οι πελάτες της Τράπεζας προτιμούν τις ψηφιακές συναλλαγές αποφεύγοντας τον παραδοσιακό τρόπο εξυπηρέτησης εντός των καταστημάτων. Όπως σημειώνει η Τράπεζα Κύπρου, στα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου 2022 «η υιοθέτηση των ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών από τους πελάτες συνέχισε να αυξάνεται και να κερδίζει δυναμική το δεύτερο τρίμηνο του 2022 και μετέπειτα.

Στα τέλη Ιουλίου 2022, το 93 % του αριθμού των συναλλαγών που αφορούν καταθέσεις, αναλήψεις μετρητών και μεταφορές εντός και εκτός τράπεζας, πραγματοποιήθηκαν μέσω των ψηφιακών καναλιών (αύξηση κατά περίπου 26.6 ε.μ. από 66,4% τον Σεπτέμβριο 2017, όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα ψηφιακής μεταμόρφωσης).

Επιπλέον, το 79,9% των ιδιωτών πελατών επιλέγουν ψηφιακά κανάλια για την εκτέλεση των συναλλαγών τους (αύξηση κατά 19.7 ε.μ. από 60,2% τον Σεπτέμβριο 2017). Στα τέλη Ιουλίου 2022, οι ενεργοί χρήστες της τραπεζικής εφαρμογής για κινητά και οι ενεργοί χρήστες QuickPay αυξήθηκαν κατά 17,4% και 37,4% αντίστοιχα κατά τους τελευταίους 12 μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γίνονται digital οι πελάτες της Τράπεζας Κύπρου 

Ο υψηλότερος αριθμός χρηστών QuickPay μέχρι στιγμής καταγράφηκε τον Ιούλιο 2022 με 154 χιλιάδες ενεργούς χρήστες. Αντίστοιχα, ο υψηλότερος αριθμός πληρωμών QuickPay μέχρι στιγμής καταγράφηκε τον Ιούλιο του 2022 με 470 χιλιάδες συναλλαγές. Ταυτόχρονα, νέες δυνατότητες όπως η διαχείριση λογαριασμών πάγιων καταθέσεων, καθώς και το άνοιγμα νέων δανειοδοτικών προϊόντων εξ ολοκλήρου μέσω των ψηφιακών καναλιών του Συγκροτήματος θα είναι σύντομα διαθέσιμα στους πελάτες».

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Τράπεζας εστιάζει στην ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών και προϊόντων που βελτιώνουν την εμπειρία των πελατών, τον εξορθολογισμό των εσωτερικών διαδικασιών και την εισαγωγή νέων τρόπων εργασίας για τη βελτίωση του περιβάλλοντος εργασίας.

Κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, η Τράπεζα συνέχισε να εμπλουτίζει και να βελτιώνει τις ψηφιακές της υπηρεσίες προωθώντας μία νέα καινοτόμο υπηρεσία προς τους πελάτες της, τη δυνατότητα κατάθεσης επιταγής μέσω του κινητού, η οποία επιτρέπει στους ιδιώτες πελάτες της Τράπεζας να καταθέσουν τις επιταγές τους μέσω της εφαρμογής BoC Mobile app χωρίς να απαιτείται η φυσική τους παρουσία σε κατάστημα. Με τη νέα υπηρεσία η Τράπεζα διαφοροποιείται περαιτέρω στην Κυπριακή αγορά και ενισχύει τη θέση της ως πρωτοπόρος σε ψηφιακές υπηρεσίες στον τραπεζικό τομέα. Το Συγκρότημα, όπως σημειώνεται, συνεχίζει να εργάζεται για να καταστεί ένας πιο πελατοκεντρικός οργανισμός. Το πρόγραμμα μετασχηματισμού είναι ήδη σε εξέλιξη και έχει ως στόχο να επιτρέψει τη μετάβαση σε ένα πιο σύγχρονο τρόπο διεξαγωγής τραπεζικών εργασιών, ενισχύοντας την ψηφιοποίηση της εξυπηρέτησης των πελατών, καθώς και των εσωτερικών λειτουργιών.