«XΡΙΣΤΟΣ ανέστη εκ νεκρών θανάτω θάνατον πατήσας».Η Ανάστασητου Κυρίου, Ανάσταση της ανθρωπότητας. Ο Κύριος ανέβηκε τον Γολγοθά και αναστήθηκε.  Η Ανάσταση αποτελεί το θεμέλιο της αισιοδοξίας, της αγάπης και του ενδιαφέροντας δι΄όλους και δι’ όλα. Η Σταύρωση όμως και η Ανάσταση του Χριστού την ίδια ακριβώς περίοδο σήμανε τη διάβαση του ανθρωπίνου γένους εκ του θανάτου στη ζωή.

ΜΕΓΑΛΟ Σάββατο σήμερα. Ημέρα της σιγής και της προσδοκίας, της χαράς. Hμέρα κατά την οποία προανακρούεται το ελπιδοφόρο μήνυμα της αναστάσεως. To μυστήριο της Αναστάσεως του Χριστού, που επαναλαμβάνεται έκτοτε διηνεκώς και αδιαλείπτως.

ΤΟ χαρμόσυνο γεγονός της Αναστάσεως φθάνει κοντά μας σε περιόδους δύσκολους, ανηφορικούς. Σε καιρούς δοκιμασίας των ανθρώπων σε ολόκληρο σχεδόν τον πλανήτη.

Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ στις μέρες μας βιώνει πολέμους και παρατεταμένες οικονομικές κρίσεις. Κρίσεις επιβίωσης.  Πόλεμοι, σκοτωμοί, συμφέροντα συνθέτουν την μεγάλη εικόνα. Άνθρωποι σκοτώνονται αλλά κανείς δεν συγκινείται. Άνθρωποι δεν έχουν τα απαραίτητα για την επιβίωση, αλλά η λεγόμενη διεθνής κοινότητα περιορίζεται σε εκκλήσεις ενίοτε και σε νουθεσίες!

Η ΠΑΤΡΙΔΑ μας, η Κύπρος, ανεβαίνει για μια ακόμη χρονιά τον Γολγοθά της. Φέτος συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από την εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή. Ο τουρκικός Αττίλας παραμένει διά της ισχύος, κρατά διά της βίας εδάφη μας και εδραιώνει  τα κατοχικά δεδομένα.

ΠΑΣΧΑ αύριο. Η ευχή όλων να έλθει στην Κύπρο η πολυπόθητη απελευθέρωση. Μια πραγματική λευτεριά, που θα ανταποκρίνεται στις πανανθρώπινες αξίες. Αυτή είναι η καλύτερη ευχή.

ΠΑΣΧΑ αύριο και η ευχή όλων είναι να επικρατήσει ειρήνη στον κόσμο και κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτό είναι και το μήνυμα της Αναστάσεως. Να σταματήσουν οι πόλεμοι. Να σταματήσουν να πεθαίνουν παιδιά από τις πολεμικές επιθέσεις και από την πείνα.

ΣΤΗΝ εποχή μας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και των μεγάλων επενδύσεων, δεν μπορούν ολόκληρες περιοχές στον κόσμο να φτωχοποιούνται.

ΓΙ΄ αυτό και θα πρέπει να υπάρξει μια συλλογική προσπάθεια για να αλλάξει αυτή η πορεία, αυτός ο κατήφορος. Αυτό θα πρέπει να  είναι το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και θα πρέπει να το μοιραστούν όλοι όσοι πιστεύουν σε ένα καλύτερο, ελεύθερο αύριο, ειρηνικό και κοινωνικά δίκαιο. 

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ από καρδιάς, καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα. Λευτεριά στην πατρίδα μας.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!