Δεν είναι στα πλάνα της κυβέρνησης η ετοιμασία νέου σχεδίου κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρείες για να διευρυνθεί η συνδεσιμότητα της Κύπρου, να ενισχυθούν τα δρομολόγια και να αυξηθούν οι επισκέπτες, καθώς η Κυβέρνηση επιμένει για την ώρα στην αιφνιδιαστική απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Μεταφορών για αναστολή των κινήτρων, λόγω των αντιδράσεων που εκφράστηκαν.

Η κυβερνητική απόφαση ουσιαστικά λειτούργησε σαν… αντίποινο στην κριτική που εξαπέλυσε ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, σε σχέση κυρίως με τις διαπραγματεύσεις κράτους και Hermes για την υλοποίηση της δεύτερης φάσης των έργων στα αεροδρόμια από την εταιρεία, η οποία ως αντάλλαγμα θα λάμβανε -βάσει προκαταρκτικής συμφωνίας- παράταση της σύμβασης για 5.5 χρόνια (μέχρι 11 Νοεμβρίου του 2036) και παράλληλα θα απαλείφονταν κάποιες αποζημιώσεις που διεκδικεί η Hermes από το κράτος, για την απώλεια επιβατών προς το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου και από τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Ερωτηθείς από τον «Φ», ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Παντελή, ανέφερε πως δεν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης η ετοιμασία νέου σχεδίου κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρείες. Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση για τις επιπτώσεις που θα προκληθούν από την κατάργηση του σχεδίου κινήτρων, αναγνώρισε πως πιθανόν να επηρεαστεί η συνδεσιμότητα της χώρας. Κάτι τέτοιο συνεπάγεται με μείωση του αριθμού των επιβατών και των δρομολογίων από κάποιες χώρες.

Χθες, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, υποστήριξε ότι ο τερματισμός του σχεδίου κινήτρων 2022-2030 έγινε κυρίως λόγω της γνωμάτευσης της Εφόρου Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων, η οποία, όπως υποστήριξε ο κ. Μιχαηλίδης, τοποθετήθηκε γραπτώς ότι το προωθούμενο, τότε, νέο σχέδιο κινήτρων ενδεχομένως να συνιστούσε κρατική ενίσχυση. Σύμφωνα με τον Γενικό Ελεγκτή, η Κυβέρνηση διαπίστωσε πως δεν μπορούσε να εφαρμόσει το σχέδιο και φόρτωσαν την απόφασή τους για αναστολή στις συζητήσεις που έγιναν την περασμένη Δευτέρα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών (όπου όμως δεν έγινε καμία αναφορά στο σχέδιο κινήτρων). Ο κ. Μιχαηλίδης κάλεσε την Κυβέρνηση να συνεχίσει την εφαρμογή του σχεδίου κινήτρων του 2012.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όπως πληροφορείται ο «Φ», η Κυβέρνηση θεωρεί πως το ισχύον σχέδιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί εκ νέου, επειδή αφορούσε σε μεγάλο μέρος του το άνοιγμα νέων προορισμών. Ένα από τα τρία νέα σχέδια που ανέστειλαν οι υπουργοί Οικονομικών και Μεταφορών θα χρηματοδοτείτο 100% από την εταιρεία για το άνοιγμα σε νέες αγορές και για τα άλλα δύο o διαχειριστής των αεροδρομίων θα κατέβαλλε το 65% και το κράτος το 35%.

Ανησυχούν ΚΕΒΕ, ΠΑΣΥΞΕ και ΑΚΕΛ

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στον τουριστικό τομέα η απόφαση για αναστολή των νέων σχεδίων κινήτρων στις αεροπορικές εταιρείες. Το ΚΕΒΕ με ανακοίνωση εκφράζει την ανησυχία του για την πρόκληση τεράστιων αρνητικών επιπτώσεων στην οικονομία, στις επιχειρήσεις και στους πολίτες. Κάλεσε τους εμπλεκόμενους να λειτουργήσουν με σύνεση και υπευθυνότητα για άμεση επίλυση του προβλήματος, θέτοντας το ευρύτερο συμφέρον της χώρας πάνω από τις οποιεσδήποτε οικονομικές ή άλλες διαφορές και διαφωνίες.

Από πλευράς του ΠΑΣΥΞΕ, λέχθηκε πως δεν έπρεπε να τερματιστεί το σχέδιο, καθώς συνέβαλε στην ενίσχυση των δρομολογίων από αεροπορικές εταιρείες.

Το ΑΚΕΛ κατηγόρησε την Κυβέρνηση πως διέκοψε τις διαπραγματεύσεις με τη Hermes για να αποφύγει τους κραδασμούς ενός ακόμα σκανδάλου, εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Όπως υποστηρίζει, τέτοια φαινόμενα αδιαφάνειας και κακοδιοίκησης είναι σύμφυτα της διαφθοράς, που απέκτησε γιγαντιαίες διαστάσεις επί διακυβέρνησης Συναγερμού.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Εκ του ασφαλούς;

Πάντως, κίνητρα προς τις αεροπορικές εταιρείες μπορεί να εφαρμόσει από μόνη της η Hermes, αναλαμβάνοντας όλο το κόστος (με τα ισχύοντα κίνητρα, που λήγουν σταδιακά, εποβαρύνεται με το 60% του κόστους), αλλά είναι αμφίβολο κατά πόσο θα το πράξει. Αρμόδιοι ανέφεραν στον «Φ» πως πιθανόν το κράτος να λειτουργεί εκ του ασφαλούς, καθώς, παρόλο που κάποια σχέδια κινήτρων ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο και άλλα λήγουν τους επομενους μήνες, τα συμβόλαια άλλων αεροπορικών εταιρειών λήγουν εντός των επόμενων 12 μηνών. Συνεπώς, ίσως η Κυβέρνηση να μεταθέτει την ευθύνη στη νέα Κυβέρνηση που θα εκλεγεί τον Φεβρουάριο, τόσο για τα σχέδια κινήτρων, όσο και για τη συμφωνία παραχώρησης των αεροδρομίων, καθώς ναυάγησε λόγω των αντιδράσεων η πρόθεσή της για σχετικές συμφωνίες με τη Hermes πριν τις εκλογές.